Kapellgatan 4

Hammenhög, Simrishamns kommun Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
175 m²
Biarea
22 m²
Tomtarea
788 m²
Byggår
1926
Driftkostnad
31 900 kr/år
Antal besök
4 517
Dagar på Hemnet
9

Efter att ha varit i samma familjs ägo i 25 år uppenbaras nu en fantastisk chans för en ny familj som förhoppningsvis får möjligheten att bo lika länge! Fastigheten har ett modernt inre tack vare ständigt löpande renoveringar men ger ett pittoreskt intryck exteriört tack vare dess gråputsade fasad och fina tegeldetaljer - det bästa av två världar helt enkelt. Därtill bidrar det tegelklädda gårdshuset till trädgårdens inramning och skyddar dessutom från både vind- och insyn. Invändigt har alla såväl planlösning som ytskikt förändrats genom åren, vissa både en och två gånger.

Boningshuset har sedan lång tid tillbaka var en plats för kombinerat boende / verksamhet. Därför finns tre ingångar till husets entréplan varav den på västersidan har varit ingång till vad som i många år varit frisörsalong, kanske blir detta ett tonårsrum med egen WC, uthyrningsdel eller egen verksamhet? Därtill är det framförallt sociala ytor som är representerade på entréplanet i form av vardagsrum, kök och matsal, ett sovrum samt badrum och tvättstuga. Vackert klinker- och tegelgolv pryder både hall- och groventré, dessutom med behaglig golvvärme precis som i köket. I vardagsrummet står det vackraste av attribut, en ståtlig kakelugn.

Ovanvåningen var oinredd fram till slutet på 90-talet då nuvarande ägare inredda våningsplanet med tre bra sovrum samt förvaringsmöjligheter och ett badrum. Då byggdes även takkupor och takfönster sattes in. Även ett källarplan finns i huset vilket nås utifrån via östergaveln, här finns pannrum och förvaringsmöjligheter.

Läget är lugnt och bostadens placering ligger på rätt sida om vägen i förhållande till skola, förskola, idrottsplats och bad. Härifrån är det dessutom mycket nära till ICA butik, busshållplats och gym. Ett naturområde angränsar mot söder vilket ger en fullkomligt insynsskyddad och lummig plats på den redan lågtrafikerade och rofyllda gatan. Varmt välkomna att anmäla intresse inför framtida visningstillfällen!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen

Kontakta mäklaren

Micaela Rydberg

Bjurfors Österlen
Mäklare Micaela Rydberg, Bjurfors Österlen
0701641927

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.