Kleva Vingårdstorpet 208

Härnäset, Lysekils kommun Se på karta

4 500 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
154 m²
Biarea
98 m²
Tomtarea
1,3 ha
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1977
Driftkostnad
7 000 kr/år

Nu kan vi presentera denna "möjligheternas fastighet" - Kleva Vingårdstorpet - på populära och natursköna Härnäset!

Vingårdstorpet, som fick sitt namn av en vinranka som växte vid torpet, köptes av kyrkoherden i Brodalen på 1920-talet och fastigheten har varit i släktens ägo sedan dess.
Det var också samma kyrkoherde myntade det kända begreppet "Bekymmernas port", en passage som man kör igenom på väg ut på Härnäset och som symboliserar att man där lämnar sina bekymmer därhän.

Den spännande, 12 650 kvm stora fastigheten, är till stora delar en vacker naturtomt med inslag av landskapsblomman kaprifol, liljekonvaljer, liljor, olika vårlökar och kajplök. Här finns också berg i dagen, lite skog, en porlande bäck och sköna gräsytor.
Detta är också en perfekt plats för dig som tycker om att odla då jorden är mycket bördig och lättodlad. Det finns även 15 uppvuxna fruktträd med allt från sommaräpplen till sena vinteräpplen, päron, plommon och körsbär.

På fastigheten finns fortfarande det gamla Vingårdstorpet kvar men här finns idag också ett större bostadshus i 1 1/2-plan med källare, en förrådsbyggnad och vedbod.

För den som har intresse av att vidareutveckla fastigheten ytterligare finns också ett positivt förhandsbesked på AVSTYCKNING av TVÅ tomter om ca 2500 kvm vardera.

På en kort och mycket vacker promenadväg, som så här på vårkanten kantas av söta blåsippor, ligger SJÖBODEN och BRYGGAN med upp till tre båtplatser som följer med fastigheten.
Här kan man njuta av salta uppfriskande bad antingen vid bryggan, från klipporna eller roa sig med bad från hopptorn. Med båt tar man sig enkelt ut i den bohuslänska vackra skärgården med dess kobbar och skär där man kan fiska både laxöring, makrill och på hösten - havets svarta guld - hummer.

Härnäset som är beläget mellan vackra Åbyfjorden och Brofjorden är känt och omtyckt för sitt fina naturliv med många badplatser, småbåtshamnar, samt härliga strövområden, bär- och svampskogar. Området är också mycket omtalat och populärt för sina klättringsklippor. I närområdet finns Röe Gård som erbjuder både café och restaurang med hemlagade produkter i lantlig miljö. I Brodalen finns närmaste dagligvaruaffär där du också har kommunikation till Göteborg och Oslo. I Brastad finns ytterligare service, bageri, skola och förskolor och i Lysekil, som nås på ca 25 min med bil, finns ytterligare affärer och sommarnöjen. Från Åbyfjorden har du med båt närhet till kustpärlor som Bohus Malmön, Smögen och Kungshamn.

Välkommen med din intresseanmälan!

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Lysekil

Kontakta mäklaren

Åsa Larsson

Fastighetsbyrån Lysekil
Mäklare Åsa Larsson, Fastighetsbyrån Lysekil
070-5456320