VillaVilla

Välkommen till denna klassiska Hedemoravilla. Kuhnegården daterad till sent 1700-tal. Centralt läge med bara några minuters promenad från Hedemora Centrum.

Nu finns möjligheten att skapa sig ett exklusivt boende i charmiga Hedemoras småstadsmiljö. Härliga sällskapsytor med ett flertal eldstäder. Väl bevarade detaljer. Ett flertal sovrum. Ett generöst tilltaget kök (renoverat 2010) med plats för den stora familjen.

OBS! Bild nr 3 är fotostylad. Bild nr 4 är originalet.

Text från länsantikvarien i Hedemora:

"I en avflackad östsluttning på åsen ligger den s k Kuhnegården med tre sammanfogade byggnader i vinkel i tomtens norra del"

"Gården uppges ursprungligen ha varit en kaplansgård. Huvudbyggnaden kan vara från 1700-talets slut. Här drev en man med namn Örtenblad ett vegetabiliskt konvalecenthem eller "kuranstalt" vid gården omkring 1910. I granngården fanns då ett badhus" .

"Huvudbyggnaden är uppförd i timmer i en och en halv våning på stensockel".

"Sammanbyggd i vinkel med huvudbyggnaden är en bostadsdel i plank från ca 1900. Under byggnaden är en källare med kilstensvalv och väggar av huggen granit I förlängningen av detta hus står en uthusbyggnad av timmer i en och en halv våning på stengrund" "Kronskorstenen på pryds av en vindflöjel smidd av Samuel Ragnegård..." "Uthuset är troligen en 18000-talsbyggnad"

"Kuhnegården är välbevarad och har en personlig prägel. Den bevarar byggnadstraditioner från äldre tider, då bostadshusen ofta låg indragna på tomten och hade uthusen närmast gatan. En kulturhistoriskt intressant gård väl värd att bevara".

Hedemora är Dalarnas äldsta stad och ligger centralt i en befolkningstät region i södra Dalarna. Riksväg 70 passerar Hedemora och är en pulsåder för trafiken mellan Mälardalen och Dalarna. Hedemora erbjuder ett rikt kulturliv och närhet till naturen. För ytterligare information om Hedemora kommun se deras utmärkta hemsida www.hedemora.se .

För en aktiv fritid så ligger den populära skidanläggningen Romme Alpin på ett avstånd om 40 minuter. Romme Alpin erbjuder 19 kilometer pist och toppmoderna 6-stolsliftar för varierad skidåkning. Se www.rommealpin.se. Det finns flera golfbanor i närområdet. Avesta och Säter erbjuder mycket fina 18-hålsbanor. Hedemora med sin trevliga 9-hålsbana är mycket bra alternativ, inget krångel med att boka tider, aldrig kö, spela när du vill och har tid.

Borlänge når man på c:a en halvtimme med bil och till Falun tar du dig på c:a 45 minuter. Hedemora ligger inom bekvämt avstånd från Stockholm. En bilresa från Stockholm till Hedemora tar c:a 2 timmar. Väl utbyggd tågtrafik Stockholms Central-Hedemora 1,50 H. Arlanda-Hedemora 1,30 H.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
183 m²
Biarea
180 m²
Tomtarea
1 416 m² tomt
Antal rum
7 rum
Driftkostnad
60 659 kr/år
Byggår
1800
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Sandelsgatan 6 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 600 000 kr
Driftkostnad
60 659 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

14 645
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 26 dagar sedan, den 21 maj 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips