Fårabäcksvägen 2

Husie/Södra Sallerup, Malmö Se på karta

7 995 000 kr

Visa bud
Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
396 m²
Biarea
150 m²
Tomtarea
1,1 ha
Byggår
1882
Driftkostnad
123 769 kr/år
Antal besök
19 703
Dagar på Hemnet
19

Den lilla byn Södra Sallerup öster om Malmö och precis intill Kvarnby har anor från Medeltiden. Runt kyrkan ligger de gamla gårdarna från 1800-talets början där flera av dem har mindre parker med ädla lövträd. Mitt bland småkuperade landskap, med böljande fält på varsin sida, slingrar Fårabäcksvägen sig fram till nummer två där Södra Sallerups Prästgård är belägen. Lantidyllen är påtaglig med rapsfält, hästhagar och dungar i omgivningen. Här härskar lugnet trots att du når centrala Malmö på tio minuter. På den 10 651 m² stora fastigheten vilar ett karaktärsfullt och formidabelt hus från 1882 med fina kulturfönster, takkupor, punschveranda och en stor balkong med utblick mot trädgården. Vägen upp till huset består av gårdsgrus som leder upp till gårdsplan där en parkliknande trädgård omgärdar en drömlik damm, situerad mitt framför huvudentrén och i fritt söderläge. På fastigheten finns en stor separat fordonsparkering med ett uthus samt uppställningsplats för fordon intill huvudentrén.

Interiören är minst lika imponerande. Via punschverandan med vackra spröjsade fönster och pardörrar leds man in i kapprummet som har ordentligt med svängrum. Här blickar man mot trapphuset och den stora församlingssalen på entréplan. Vackra golvsocklar, spegeldörrar, takrosetter och en magnifik kakelugn sätter tonen i detta spatiösa rum. Alldeles intill församlingssalen, på husets ena gavel, finns ytterligare ett rum som som nås via två dörrar och som passar utmärkt som ett konferensrum. Stora fönsterpartier runtom entréplan skänker interiören ett fantastiskt ljusinsläpp och rymd. I den andra husgaveln på entréplan finns ett samlingsrum med förrådsrum, kök med både kylrum och diskrum, ytterligare ett trapphus upp till ovanvåningen, två mindre toaletter samt två tillgänglighetsanpassade toaletter. Utöver huvudentrén har husets gavlar varsin dörringång. En våning upp och vi är i en bred hall som rymmer en soffgrupp. På ovanvåningen fördelas planlösningen i två sektioner där två mindre arbetsrum, förrådsutrymmen och toalett finns i ena sektionen samt stort samlingsrum och ett konferensrum med utgång till balkongen finns i den andra sektionen. Från det stora samlingsrummet på ovanvåningen finns även en brandtrappa installerad. På källarplan finns husets värme- och ventilationscentral samt stora förrådsrum med spröjsade källarfönster som ljussätter källarvåningen.

Prästgården har under sina 138 år blivit ombyggd under 20-talet och genomgått en större renovering under slutet av 80-talet då verksamheten förändrades till ett församlingshus med arbeten på takkupor, takfötter, isolering, dränering och el i huset. Därefter har kompletterande renoveringar gjorts där våtutrymmen, kök, värmecentral och ytskikt förbättrats.

En mycket flexibel fastighet som kan användas för eget företagande eller boende kombinerat med stall för hästar.

Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Malmö City