Ryttarstigen 21

Krokek, Norrköping Se på karta

6 300 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
275 m²
Biarea
142 m²
Tomtarea
3 000 m²
Byggår
1911
Driftkostnad
43 080 kr/år

Välkomna till Villa Sofiero, en sekelskiftesdröm endast några få promenadsteg från Bråviken! Här bor du med ett ogenerat läge på en stor och uppvuxen tomt om 3000 kvm och inbäddad i grönska med flertalet fruktträd och härliga utemiljöer.

Invändigt har nuvarande ägare lagt ner mycket engagemang till att bevara den gamla stilen med modern touch. Hallen välkomnar oss med 4,70 m i takhöjd och här behöver man inte vara orolig för att det blir trångt när barn och gäster kommer in. Från hallen tar man sig sedan vidare in i huset och dess sociala ytor på entréplan. 3 fungerande eldstäder, stort kök och en härlig glasveranda är b.la rum som entréplanet har att erbjuda. Ovanvåningen består idag av 3 sovrum med möjlighet till ett 4:e sovrum där det idag är inrett som ett dressingroom. 2 renoverade duschrum varav det på övre plan renoverades 2017. Effektiv bergvärme med frikyla vilket är passande under de heta sommardagarna.

Från hallen når du genom de härliga dubbeldörrarna i glas en veranda på ca 70 kvm som är något som måste upplevas på plats. På tomten står även en gammal tjänstebostad som har goda sov- och förrådsmöjligheter.

Bostaden är uppförd 1911 som sommarresidens åt James Von Leesen med familj. Von Leesen var en känd fabrikör som gjorde mycket för Norrköping stad och har b.la fått en gata i Norrköping uppkallad efter sig.

Läget strax utanför Norrköping och närhet till E4:an möjliggör pendling till såväl Linköping som Nyköping och Stockholm

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Norrköping