Badstrandsvägen 2

Kungsholmen - Stora Essingen, Stockholm Se på karta

19 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
163 m²
Biarea
27 m²
Tomtarea
770 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1895
Driftkostnad
42 800 kr/år
Antal besök
17 748
Dagar på Hemnet
11

Villa Furuliden är en sekelskiftesvilla mitt i stan med insynsskyddad tomt, sjöutsikt och pool! Denna fantastiskt charmiga villa är byggd i slutet av 1800-talet och har många fina originaldetaljer bevarade. Här är högt i tak, spröjsade fönster och man har lite sjöutsikt från alla rum. Huset omgärdas av grönska och har en veranda som delvis ligger under tak. Verandan ligger också i direkt anslutning till poolen som ligger med insynsskyddat läge.
Byggnadsåret är inte helt klarlagt, det finns olika uppgifter men troligen det är troligen uppfört i slutet av 1800-talet. Huset namngavs i början av 1900-talet och har tagits väl hand om genom åren. På senare år har bergvärme installerats och fasad samt fönstermålning har nyligen utförts. Det finns parkeringsplats på tomten med plats för många bilar.
På entréplanet finns trivsamma sällskapsytor då vardagsrummet ligger i direkt anslutning till matrum och kök. På övervåningen finns fyra rejäla sovrum samt ett stort badrum.
Läget är centralt med närhet till småbåtshamn, badplatser, kommunikationer och city.

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna.

Läs mer hos mäklaren
Wallin & Co AB

Kontakta mäklaren

Visningstider

 • 20
  sep
  Imorgon kl. 14:00–15:00
  Anmälan krävs, välkomna på visning!
 • 21
  sep
  Mån 21 sep kl. 16:00–16:45
  Anmälan krävs, välkomna på visning!
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.