Magersjö 1

Magersjö, Tranås kommun Se på karta

3 975 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
123 m²
Biarea
38 m²
Tomtarea
5 950 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1909
Driftkostnad
44 170 kr/år

Grusvägen mot Magersjö slingrar sig hit och dit, lite upp, lite ner. Riktigt på landet, men ändå bara 10 minuter från Tranås centrum. Med ett fantastiskt fint läge intill Högstorpasjön möter ni denna villa med anor från 1800-talets mitt. Ett hus i gammal stil där fina listverk möter vackra trägolv. Uppvärmning via bergvärme och med solceller installerade.

Den charmiga farstukvisten möter dig en bit in på den grusade gången. Härifrån når du ett entréplan vars utrymmen fördelas i en hall, som sträcker sig mot ett stort och rymligt vardagsrum med eldstad. En uppskattad plats är vinterträdgården som bjuder in till en härlig miljö med mycket fönster och plats för stort matbord. Med rankorna klättrande längs väggar och tak och med dörr mot den fantastiska trädgården ger detta rum stora möjligheter åt gemenskap och trivsel. Vidare i husets entréplan finns ett ljust och fint kök, renoverat 2018. Här värms ytan upp av den vattenburna golvvärmen. Köket har både skafferi och vedspis. Från köket nås duschrum med tvättmaskin och torktumlare. I entréplan finns ett möjligt sovrum/allrum.

En trappa upp möter ni en hall med utgång till balkong. Från hallen når du våningens alla sovrum. Här finns möjlighet till fyra sovrum samt två sovalkover. På övervåningen är delvis fönster samt balkongdörr utbytta. Badrummet är renoverat 2018 av fackmän. Stilfullt med kakel och klinker i tidlöst vitt och grått.

Utvändigt möter ni härlig miljö i den stora trädgården med fruktträd som plommon, äpplen och päron. En mängd olika bärbuskar som krusbär, svarta/röda vinbär, krusbär, blåbärstry, aronia och mispel. Rosor, pioner och magnolia gör att trädgården blommar från tidig vår in till höst. Odlingsbäddar och kryddland samt mycket växter för pollinerare. Trädgårdens rumslighet skapar platser för både enskildhet, lugn och samvaro.

Ner mot sjön finns brygga, sandstrand samt ett gästhus om 30m². En uppskattad plats att spendera i kring de varma sommardagarna. Här finns altan och uteplats under tak, invändigt ett allrum, kök och sovloft. Perfekt för barnen eller de tillresta gästerna! På tomten finns också drängstuga/garage som idag utgör förvaring och snickarbod.

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Jana Julian, Husfoto
Ludvig & Co Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Eddie Källner

Ludvig & Co Fastighetsförmedling
Mäklare Eddie Källner, Ludvig & Co Fastighetsförmedling
+4676-114 96 47