Hasslerör Storegården 2

Mariestad, Mariestads kommun Se på karta

8 900 000 kr

9 900 000 kr -10 %
Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
173 m²
Tomtarea
7,2 ha
Balkong
Ja
Uteplats
Ja

Finns drömmen om en egen hästgård eller har ni eget företag alt. tänker starta? Här i öppet landskap strax norr om Mariestad erbjuds nu till försäljning den perfekta gården för er med många järn i elden. Här finns riktigt stor isolerad hall på 760 kvm, verkstad med billyft, stall och ridbana samt kontor. Hallen går dessutom att konvertera till ridhus och förlänga om så önskas. För vissa är det säkert gårdens alla förutsättningar som belyst ridbana, flera hagar inpå knuten och mysigt stall som tilltalar mest. För andra kanske det är en praktisk maskinhall på hela 760 kvm med asfalterat golv det som står högst på önskelistan. Hallen har upp till 7 höga portar och ger förutsättningar till mycket, bl.a handel, lastbilsgarage, förvaring eller varför inte ridhus? Förutom detta och ett fantastiskt lantligt läge finns även ett praktiskt 1,5-planshus på 173 kvm boyta, flygelbyggnad med bastu och spa samt garage. Bostadshuset är rejält byggt i klassiskt lantlig stil med bl.a stort kök och matrum, fyra sovrum samt flera uteplatser bl.a. härlig altan i västerläge och inglasad altan i österläge. I köpet ingår förutom alla byggnader även ca 7 ha åkermark som kan nyttjas både till foderproduktion och till hästhållning. Hagarna är stängslade till stora hagar. Strax intill bostadshuset finns den inhägnade ridbanan.

Flygelbyggnad med gästrum, dusch och handfat. På trädäcket utanför finner du ett utomhusspa samt vedeldad bastu. I flygelbyggnaden finns även garage med elbilsladdare samt carport. Övre plan isolerad klädkammare och oinredd vind. Ekonomibyggnad/ladugård bestående av utrustad verkstad med billyft, tryckluft mm och lagerlokal intill. Här finns även stall med upp till 12 boxar, skötspilta med infraröda lampor, spolspilta med varmvatten samt tvättstuga/täckesrum med tvättmaskin. Stor sadelkammare med gott om plats och trevlig umgängesdel. Loge med foderhantering samt hönshus.

Lösdriftsstall till betesmarken. Här finns även automatiska uppvärmda vattenkoppar med flottör för ständig vattentillgång året om.

För att hålla nere kostnader finns en solcellsanläggning på 40,7 kW från 2022 som ger ett stort tillskott i gårdens elförbrukning. Det gamla svinhuset har byggts om och inretts till kontor/kundmottagning med bevarad äldre charmig stil i modern tappning. Här finns förutom kontor även liten konferens, pentry och toalett. Robomowe gräsklippare kan övertas enligt överenskommelse.

Passa på att förverkliga era drömmar!

Välkomna på visningen!

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: André Nordblom, Husfoto
Svensk Fastighetsförmedling Mariestad

Kontakta mäklaren

Roger Axelsson

Svensk Fastighetsförmedling Mariestad
Mäklare Roger Axelsson, Svensk Fastighetsförmedling Mariestad
+46706251573