Kommande

Skolvägen 2

Nävekvarn, Nyköpings kommun Se på karta

3 850 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
217 m²
Biarea
98 m²
Tomtarea
941 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1936
Driftkostnad
50 245 kr/år
Kommande

Välkommen till Skolvägen 2 - en stor och härlig familjevilla i idylliska Nävekvarn. Här får du ett boende med massvis av charm och med många möjligheter. 217 + 98 kvadratmeter fördelat på sju rum och kök med en ljus och tilltalande planlösning. De många rummen ger plats till stora familjen, hemmakontor eller fritidssysslor. Köket bär prägel av någon som älskar matlagning med en rejäl gasspis och stor köksfläkt förutom köksön och den fina bänkskivan av granit. Utomhus finns gott om uteplatser och dessutom ytterligare en balkong på övervåningen, som man kan njuta av under hela dagen och kvällen. I trädgården är det lummigt med mycket växtlighet och den mysiga ån rinner bokstavligen förbi precis utanför trädgården, vilken bonus. I Nävekvarn finns en härlig gemenskap i ett trivsamt samhälle nära naturen och havet. Här finns gästhamn, café, mataffär och upplevelser i närheten och till Nyköping tar det ca 20 minuter med bil eller buss.

Säljaren berättar:
Att bo på Skolvägen 2 är verkligen att komma hem. Att sätta sig på den stora verandan med en kopp kaffe och titta ut över Nävån där änderna simmar förbi är otroligt avkopplande. Här bor vi mitt i samhället, med nära till butik och skola, men helt avskärmade från insyn från gatan. Det är skönt att vi inte har några grannar som gränsar till tomten, utan fri utsikt mot museet Svalbergsgården som ligger på andra sidan ån, vilken är 10 m från tomtgränsen.
Skolan som är en F-6 skola ligger ca 200 m från huset och förskolan på samma avstånd fast på en tvärgata. Högstadiet är i Nyköping och barnen åker buss dit från åk 7.
Det finns en välsorterad butik med café som är öppen alla dagar i veckan. Butiken är också utlämningsställe för systembolaget, posten, DHL och har ett mindre apoteksortiment.
Nävekvarn är en pittoresk liten bruksort som ligger vid Bråvikens inlopp. Det finns en fin småbåtshamn med en restaurang som emellanåt har temakvällar med underhållning. Det finns också ett trädgårdscafé vi Gula Kvarn, där det brukar vara utställningar av lokala konstnärer. Vid Gula Kvarn anordnas minimarknader vid ett flertal tillfällen. En av Sveriges bäst bevarade folkparker finns också här, där det brukar erbjudas allt från barnteater till 50-talsrock. En större loppmarknad anordnas i samband med Hamnfestivalen som är ett årligen återkommande event. Nedanför Folkparken är en liten badvik med sandstrand, mycket populär bland de mindre barnen, de större barnen brukar oftast bada från en badbrygga som ligger mot bron till Skäret, en liten ö med möjlighet till bad, grillplatser och en promenadslinga. Nere vid hamnen finns en kombinerad bil- och båtmack med både bensin och diesel. Samt en kampingplats med ställplatser för både husvagnar och husbilar.
Föreningslivet är livligt. Det finns allt från båtklubb och sportfiske till PRO och hembygdsförening. Den största föreningen är nog Nävekvarns gymnastik och idrottsförening som bedriver verksamhet inte bara inom gymnastik (barngymnastiken är jättepopulär) och fotboll utan de drar upp skidspår på vintern, driver ett nyckelgym som är välbesökt och har byggt en skateramp åt ungdomarna.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Nyköping

Kontakta mäklaren

Mohammed Mouaid

Svensk Fastighetsförmedling Nyköping
Mäklare Mohammed Mouaid, Svensk Fastighetsförmedling Nyköping
+46733621905
Guldhemmets logotyp

Vinnare

Årets Mäklarpersonlighet

Guldhemmet 2021

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.