Rättviksvägen 27

Nockeby, Stockholms kommun Se på karta

18 000 000 kr

19 000 000 kr -5 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
233 m²
Biarea
90 m²
Tomtarea
576 m²
Byggår
1931
Driftkostnad
41 426 kr/år

En riktig NockebyDröm om totalt 323 kvadratmeter varav kvadraten fördelas som 233 kvm boarea och 90 kvm biarea. Villans fyra våningsplan har mycket generösa sällskapsutrymmen. Här finns en stor matsal som rymmer 15-20 personer, ett stort ljust kök och fem bra sovrum. Huset har gott om plats för både gästfrihet och familjeliv. För oss som älskar 30-tals detaljer är villan ett riktigt drömnäste eftersom mycket är välbevarat, precis så som man önskar när man övertar ett gammalt hus. Här finns chans att skapa ett riktigt drömhem med genuin charm.

Denna NockebyDröm erbjuder flera av dåtidens exklusiva detaljer såsom fiskbensparkett med fris, stora höga spröjsade fönsterpartier, blyinfattade fönster, stiliga taklister och höga golvsocklar, tidstypisk eldstad, pampiga pardörrar, vackra spegeldörrar, skjutdörrar i original, platsbyggda garderober, bevarade beslag och smidesdetaljer.

Källarplanet har en praktisk groventré med en stor hall med massor av förvaringsmöjligheter. I källarplanet finns även tvättstugan och garaget.

Huset har låga driftskostnader och bergvärme installerat.

Runtomkring huset finns en lättskött trädgårdstomt som erbjuder både sol och svalka. Här finns gräsmatta med plats för lek samtidigt som det finns insynsskydd tack vare uppvuxna träd och buskar. På uppfarten finns parkering för två bilar om du inte vill parkera i garaget.

Det finns många fina badmöjligheter i närheten både för stora och små.

Huset är beläget i ett lugnt och tyst villaområde men ändå med närheten småstadsidyllen vid charmiga Nockeby Torg. Torget är ett av de få levande torgen som fortfarande erbjuder både kläd- och inredningsbutiker, blomsterhandel, skomakare, apotek, frisör, bageri, livsmedelsaffär med posthantering samt några matställen.

Från Nockeby Torg reser man kvickt med 12:ans spårvagn till Alviks Torg där man enkelt kan byta till tunnelbana, buss eller tvärbana. En rofull resa bland vackra trädgårdar som passerar i revy utanför fönstret.

Höglandsskolan och Olovslundsskolan har länge ansetts som några av Sverige bästa skolor. Flera populära förskolor finns också i närheten och på fritiden finns närhet till bollplaner, ishall, ridskola, golf, paddel, båtklubb mm.

Fina promenadvägar och vacker natur finner vi på flertal ställen i närheten bland annat vid Kärsön, parkmiljön runt Drottningholms slott och givetsvis i lummiga Judarnskogen. En riktigt bra shoppingrunda finner vi i Bromma Blocks som erbjuder med mängder av butiker samt många olika slags restauranger.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarringen Bromma

Kontakta mäklaren

Emmi Englund

Mäklarringen Bromma
Mäklare Emmi Englund, Mäklarringen Bromma
070-878 37 08