Östra Ny Kyrkskolan

Norrköping Se på karta

1 795 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
190 m²
Biarea
25 m²
Tomtarea
2 584 m²
Byggår
1865
Driftkostnad
30 460 kr/år
Antal besök
13 603
Dagar på Hemnet
2

Välkommen till den vackra och minnesvärda kyrkskolan i Östra ny!

Med Östra ny Kyrkskola följer en historia som är bakdaterad till föregående sekelskifte, med musik och lärande som sitter i husets väggar. Huset har i sina tidiga dagar använts som en skola, för att sedan fungera som en kantorsbostad och efter det även som lärarbostad.

I huset möts ni av stora och luftiga rum i fil, med rymlig takhöjd och välbevarade orginaldetaljer så som kakelugn, spegeldörrar och gediget trägolv.
Här fördelas 190+25 kvadrat som disponerar en stor möblerbar hall, ett kök, vardagsrum och anslutande matsal, fyra sovrum, ett allrum, badrum och en gäst-wc samt fyra större kattvindar.

Huset är en gedigen timmerbyggnad med revirtering som gjordes ca år 2000. Övriga större renoveringar så som omläggning av tak och installation av nya treglasfönster gjordes år 2014, bergvärmen installerades år 2018 / 2019. Alla goda förutsättningar för att sedan sätta er egna personliga karaktär på huset.

I den stora härliga trädgården finnar ni ståtliga gamla fruktträd som inte är så vanliga nu mera; Päromträdet Bergamott med en ålder på ca 160 år, det fina vinteräpplet Ribston och Gyllenkroks astrakan. Dammen huserar näckrosor och i växthuset frodas både blå och grön vindruva. Bortre delen av trädgården kläs under våren in med tusentals blåsippor för att sedan kläs av aklejor och gamla liljor.

Framsidan är torrare så där huserar ängsblommorna som pryder rundeln med en grusgård. Här finner ni även ett dubbelgarage och ett förrådshus.

Här tar ni er med ca 7 km till Kuddby med förskola. Ca 10 km till Östra Husby med affär, vårdcentral och skola (1-9). Ca 16 km till Söderköping och 25 km till centrala Norrköping.

Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Norrköping

Visningstider

 • 5
  jul
  Sön 5 jul kl. 10:00–12:00
  Bokad visning
 • 7
  jul
  Tis 7 jul kl. 17:00–18:00
  Bokad visning
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.