Grässkärsgatan 29

Önnered, Göteborg Se på karta

16 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
230 m²
Biarea
45 m²
Tomtarea
1 006 m²
Byggår
2017
Driftkostnad
29 900 kr/år
Antal besök
29 006
Dagar på Hemnet
16

Ett par hundra meter upp från Önnereds brygga ligger denna arkitektoniska fullträff om totalt ca 275 kvm innehållande sju rum och dubbelgarage – i tidlös modernistisk stil. Den spektakulära villans läge är högt och fritt längst in på återvändsgata. Från den stora takterrassen öppnar sig panoramautsikten ut över skärgården. Solnedgångarna är inte sällan dramatiska häruppe.

Önnered är ett av många charmiga områden längs kusten, i västra Göteborg. När sommarsolen är på väg ner bakom skärgårdens öar drar sig folk upp i de blomdoftande villakvarteren. Det cyklas med flytväst och promeneras i badrock. Och i den lilla hamnen glider båtarna stilla in till kaj medan en flakmoppe knattrar hemåt med dagens fångst.

Villans höga läge, formrena arkitektur och stora glaspartier avspeglas i den ljusa och öppna interiören. Sol, himmel och hav är närvarande i nästan varje vrå av huset som omfamnas av sällsynt stora terrassytor och stenläggningar. De många glaspartierna gör att interiörens ytor tycks fortsätta ut under bar himmel. Utöver entréplanets stora och ljusa sällskapsytor och två sovrum ger det övre planets öppna planlösning med kök en mycket speciell atmosfär, mycket tack vare den stora takterrassen och det höga utsiktsläget. Häruppe finns även master bedroom och en walk-in-closet som även kan användas som sovrum.
Den stora villan har två smakfullt inredda badrum i en sobert exklusiv ton. Här finns även bastu, ett stort och fläckfritt dubbelgarage, en bra tvättavdelning samt flera förrådsutrymmen.
Efter ca 15 minuter i bilen kan du parkera i centrala Göteborg.

Parkering sker på den stensatta uppfarten eller i det stora dubbelgaraget. Stensättningen fortsätter runt den stora villan. Exteriörens rena arkitekturlinjer och perfekta proportioner gestaltas i vitputsad fasad, inslag av mörkbetsat trä samt många glaspartier. De två speglade huselementen, under ett svagt sluttande plåttak, ger gestaltningen ett på samma gång lågmält och massivt intryck.

PLANLÖSNING:

ENTRÉHALL
Villans imponerande entré är indragen under tak. Två runda fönster ger karaktär och ljus till villans entréhall där ett grafitgrått klinkergolv med värme breder ut sig. Här kan gästerna hänga av sig i ett kapprum med spegelgarderob. En formren trappa i vitmålat trä och rostfritt försvinner rätt upp till villans andra plan, här ovanför är det fri takhöjd med massivt ljus från trapphusets glasparti. Det ger en första antydan om villans generösa rymd och ljus.

BADRUM
Till höger ligger ett badrum i mycket sober ton med ljusgrått helkakel och klinker. Som i villans alla rum har golvet behaglig, vattenburen värme för kyliga morgnar. Härinne finns handfatskommod, vägghängd wc och dusch bakom glasväggar. Efter gympasset eller cykelturen kan du pusta ut i villans sköna bastu med glasdörr.

SÄLLSKAPSYTOR
Fortsätt genom hallen där de stora sällskapsytorna öppnar sig med fantastiskt ljus via närmast heltäckande glaspartier i två väderstreck. Här slår exteriörens rena arkitekturlinjer igenom med formrena ytor, ljust trägolv, sparsmakad design och härlig rumsvolym. Utanför skymtar markplanets enorma terrass med trädäck inramat av räcke i ribbat trä. Det höga läget blir uppenbart, när gästerna stiger ut i kvällssolen som faller fritt över sluttningen ner mot havet. På altanen, som ligger i rakt söderläge, ges möjlighet till sol från tidig morgon till sen kväll.

Till höger fortsätter sällskapsytorna in genom dubbla, småspröjsade glasdörrar och ut ett ännu större rum

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Väster