Ottsjö 150

Ottsjö, Åre Karta & restider

3 600 000 kr
Villaicon_villa_inactive

Välkommen till denna fantastiska fjällgård i Ottsjö! Här finns två boningshus och ett äldre timmerhus, som är i renoveringsbehov. Vi kallar det röda huset för hus 1 och det vita huset ovanför, för hus 2.

Hus 1, om 57 m² boarea och 39 m² biarea i källarplan (3 rok) har på senare år genomgått i stort sett en total renovering, både utvändigt och invändigt, med ny utvändig panel, nytt tak och nya fönster. Invändigt har man bytt alla ytskikt, såsom nytt kök, bad, golv i laminat, tapetserade väggar etc. Från köket når man den fina verandan med den härliga utsikten över Ottfjället och Ottsjön. På entréplan finns även den tillbyggda hallen och sovrummet och vardagsrummet. Det som kvarstår att renovera i denna byggnad är källaren. Här finns den gamla tvättstugan med badet och en gillestuga.

Hus 2 om ca 85 m² (89,5 golvarea enl uppmätning, 4 rok), har kanske inte den charmigaste utsidan, men väl inne i huset möts man av en härlig, varmbonad känsla. Huset har under flera års tid hyrts ut och nuvarande hyresgäst har gjort en hel del renovering. Ingång från ovansidan via en altan som man byggt ihop med en gäststuga. Altanen kommer dock hyresgästen ta med sig alternativt kan den nya köparen få köpa denna. Den ingår alltså inte i köpet! Påbyggt vindfång med plats för kläder och skor. Dörr in till själva huset med en liten hall som förgrenar sig till badrum (äldre), kök och trapp till övervåning. Köket har renoverats för ca 5 år sedan och ligger i fil med vardagsrummet. Vitmålat trätak och trägolv i vardagsrummet. Kök och vardagsrum ligger båda med söderläge och har en härlig utsikt över Ottfjället.
Från hallen leder så en trappa upp till övervåningen. Där finns tre sovrum, två mindre och ett något större. Fina gamla trägolv och valmat tak. Tapetserade väggar. Radiatorerna i hus 2 ingår inte då de tillhör hyresgästen.

Till den här fastigheten, som heter Ottsjö 1:27, hör också flera mindre förrådsbyggnader.

Gamla timmerhuset: Med charm och stor potential, så går det sammanfatta denna gamla timmerstuga från förra seklets början, som ligger med en fantastisk utsikt över Ottsjön och Ottfjället och med helt ostört läge. Idag kan man väl säga att huset i stort sett bara är en timmerstomme, fördelat på några rum i markplan och en stor oinredd vind. Ström finns framdraget, dock ej vatten.

På den här fastigheten, som heter Ottsjö 1:17, finns också en ladugårdsbyggnad/förråd och ett härbre samt ett stort garage. Det är också på denna fastighet som det finns fiskerätt i Ottsjö fiskevårdsområde http://ottsjo.weebly.com/fiske.html

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
142 m²
Tomtarea
23,0 ha tomt
Antal rum
7 rum
Driftkostnad
61 300 kr/år
Byggår
1938 och 1965
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Ottsjö 150 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
3 600 000 kr
Driftkostnad
61 300 kr/år

Statistik

4 399
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 40 dagar sedan, den 10 augusti 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips