Peppingevägen 230

Peppinge, Ystads kommun Se på karta

8 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
200 m²
Biarea
48 m²
Tomtarea
895 m²
Byggår
1918
Driftkostnad
37 953 kr/år
Antal besök
2 296

I den lugna konstnärsbyn Peppinge, bakom byns typiska skånelängor, ligger detta ovanligt ståtliga och unika hus, uppfört av en Missionspastor 1918. En nyrenoverad Patriciervilla som präglas av harmoni, ljus och rymd. Klassiskt och sällsynt vackert på samma gång. Välkommen hit för att bli hänförd av ljuset, lugnet och den fantastiska renovering som skett.

Huset har en lyxig internationell känsla som går ihop med sekelskiftesstilen och ger bostaden en mycket speciell karaktär. På en lugn plats, en liten bit in från vägen genom Peppinge by, ligger fastigheten på insidan av Kåsebergaåsen i ett hav av odlade fält och med milsvid utsikt. På andra sidan åsen, en kort cykelväg bort, byts stillheten mot öppet hav och livligt turistmyller. Huset har en gammal och lite vildvuxen trädgårdstomt med en stor gammal blodbok, fruktträd, buskar, blommor och häckar. Nära till grannbyn Kåseberga och nära till Österlens bästa stränder och restauranger.

I huset råder ett vilsamt lugn, här hänger man gärna vid det stora franska matbordet med blicken vilande på fälten utanför. I samma sällskapsrum står den ursprungliga kakelugnen bevarad. Huset har generösa sällskapsytor på båda våningsplanen och därtill högt i tak. Genomgående i alla rum, vilka är 7 till antalet, är vackra plankgolv, spegeldörrar, stora fönster med djupa fönsternischer och ett fantastiskt ljusflöde där solen så vackert speglas i rummen. Förutom gott om sovrum och sällskapsytor har huset inretts med två dusch/badrum, separat tvättstuga/groventré, lantligt kök med matplats och en generös walk-in-closet på ovanvåningen. Även en källarvåning finns där en vacker bakugn bevarats.

Från balkongen på ovanvåningen är det vidsträckt utsikt över Kåseberga backar och åkrarna med horisonten i sikte. Ett fascinerande läge mitt i det skånska jordbrukslandskapet. Det är sammantaget en miljö som lyfter fram husets historia och som samtidigt är modern, funktionell och renoverad till vår tids standard med låga driftskostnader. Ni behöver inte längre bara föreställa er hur det vore att bo så här vackert - er dröm kan bli sann.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen

Kontakta mäklaren

Jörgen Jönsson

Bjurfors Österlen
Mäklare Jörgen Jönsson, Bjurfors Österlen
0701641901