Jakob Dubbes väg 12

Saltsjö-Duvnäs, Nacka kommun Se på karta

16 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
210 m²
Biarea
57 m²
Tomtarea
1 412 m²
Byggår
1948
Antal besök
8 211
Dagar på Hemnet
7

Välkommen till en mycket välskött villa i populära Salstjö-Duvnäs. På den fina återvändsgatan med äldre hus ligger huset inbäddat i grönska. Villan är en byggmästarvilla från 40 talet och kvaliteten märks fortfarande eftersom nuvarande ägare renoverat omsorgsfullt med hög kvalitet. Vi går in via en stensatt uppvärmd gång till den fina originaldörren med två blyinfattade fönster som ramar in den välkomnande entrén. Här möts vi av en rymlig hall med plats för förvaring av kläder och skor. Hallen är genomgående och släpper in ljus från alla rum och trappan till övre plan. På entréplanet finns tre sovrum och ett allrum, idag TV- rum/Bio. Sovrummen är i olika storlek, två stora hörnrum med fönster i två väderstreck varav ett med öppen spis. Ett mindre rum vid entrén som idag används för förvaring men är ett bra sovrum. Från allrummet ut mot poolen har ytan under altanen byggts in till en härlig lounge med bastu och dusch. Mot trädgården är det ett stort fönsterparti med dubbeldörrar ut till det fina trädäcket.

Villan är placerad så att man får en så stor tomt som möjligt på baksidan, här får man en insynsskyddad tomt med äldre träd och buskar som ger tomten en fin trädgårdskänsla. Ägarna har dessutom en väldigt fin gräsmatta som förutom av säljarna får hjälp av robotgräsklipparen och bevattningssystemet. (Tomten är arkitektplanerad och en ritning finns bilagd under bilagor.) Trädgården ramar in det mycket fina trädäcket och poolen. Trädäcket ligger med nivåskillnader och skapar fina platser för en stunds vila eller odlingar. Trädäcket har infälld belysning. Vid poolen är det en fristående vägg som ger både vind och insynsskydd samt ramar in poolen, här har man den perfekta solplatsen med härlig dag och eftermiddagssol. Poolen är helt nyrenoverad 2020 i högsta kvalitet med Liner från Renolit och sargsten i granit samt ett lätthanterat pooltak i glasfiber. Poolen är belyst och har olika avsatser för den som vill sitta kvar en stund och svalka sig ytterligare.

På övre plan, en svängd trappa tar oss upp till sällskapsdelen i villan. Här möts man av ljuset och den öppna planlösningen. Stora fönsterpartier och utgång till en härlig altan ger sol hela dagen. Vardagsrum, matsal och den möblerbara hallen i öppen planlösning kring den öppna spisen. Ljuset, de släta målade väggarna och ekparketten ger en elegant och stilig ton åt rummen. I taket är det spotlights och infällda högtalare i alla rum för att förstärka den behagliga känslan ytterligare. Köket byggdes om och renoverades 2008, ett öppet socialt kök med köksö, stora arbetsytor, mycket förvaring och en hög maskinell standard gör det till husets mittpunkt. Här umgås hela familjen vid det stora matbordet med läxläsning, spel samtidigt som man lagar mat.

På övre plan finns även tre rum, och ett mycket fint badrum. Två av sovrummen är stora och ett mindre i anslutning till masterbedroom. Perfekt för de som har mindre barn som vill ha nära till föräldrarna. Från master bedroom och hallen når man det påkostade badrummet som är ett spa i miniatyr med både badkar och separat dusch, komod med infälld spegel ovan handfatet.

I husets entreplan finns även en tvättstuga/teknikrum och mycket förvaring (se ritning). Även dessa ytor är i mycket gott skick och har en genomtänkt planlösning. Ingenting har lämnats till slumpen, säljarna har haft en tanke med allt och renoverat huset med kvalitet. Det finns t ex värmeslingor i uppfarten och entrén, el och fiber är draget i hela huset, pool och trädäck är av högsta kvalitet, bevattningssystem med mera. Allt är utfört av auktoriserade hantverkare.

Det här är en drömbostad för den som letar hus i Saltsjö-Duvnäs. Det lugna läget på återvändsgatan, läget nära natur, vattnet, lokala bra skolor och läget bara en mil från Stockholm. Välkomna!

Läs mer hos mäklaren
Tradition Fastighetsmäkleri AB

Kontakta mäklaren

Björn Sommar

Tradition Fastighetsmäkleri AB
Mäklare Björn Sommar, Tradition Fastighetsmäkleri AB
+46708852256