Böningers väg 3

Skogsvik, Danderyds kommun Se på karta

14 950 000 kr

16 250 000 kr -8 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
201 m²
Biarea
84 m²
Tomtarea
905 m²
Byggår
1959
Energiklass
E
Driftkostnad
60 362 kr/år

Tidstypisk 50-tals villa, signerad Sixten Magnusson, som med sina fyra halvplansförskjutningar resulterar i den optimala familjevillan. Huset är ett riktigt drömboende med stora sociala ytor, avskilda sovrum och lekrum/tonårsrum. Villan har flera tidstypiska byggnadsdetaljer som kalksandsten, blyinfattade fönster, vackra eldstäder och dubbel dörrar designade av glaskonstnären Glössner. Garage och bergvärme.

Typen av hus med halvplansförskjutning blev populära i Sverige efter att Leonie och Charles-Edouard Geisendorf ritat det fantastiska radhusområdet på Riksrådsvägen i Bagarmossen 1956, idag skyddat för sina synnerligen höga kulturhistoriska värden. Karaktäristiskt för dessa hus är att de följer terrängen med en sällskapsdel på markplan och sovrum på de övre halvplanen. En smart och praktisk lösning som resulterar i ett bra samband mellan våningarna samtidigt som husets ytor kan delas av med varierande takhöjd. Typiskt för tiden är att byggnaden spelar med materialen, från teglets grova yta via en finare puts till snickeriernas målade trä. Grovt och slätt, blankt och matt. Väderstrecken utnyttjas maximalt för bäst ljusinsläpp och uteplatserna är placerade i perfekt solläge.

Mycket lugnt läge med badrocksavstånd till klippbad samt även nära till strand - perfekt för såväl småbarnsfamiljen som tonårsfamiljen!

Villan är placerad i Skogsvik som är ett omtyckt naturnära område för barnfamiljer med närhet till vackra Edsviken. I området finns det förskolor och skolor. I närheten av fastigheten finns buss 601 som tar dig till Mörby Centrum på ca 7 minuter.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Danderyd

Kontakta mäklaren

Jenny Dunér

Svensk Fastighetsförmedling Danderyd
Mäklare Jenny Dunér, Svensk Fastighetsförmedling Danderyd
+46704326305