Örmölla 19

Skurup Se på karta

6 495 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
215 m²
Biarea
10 m²
Tomtarea
2 420 m²
Byggår
1930
Driftkostnad
43 964 kr/år
Antal besök
42 458
Dagar på Hemnet
22

Varmt välkommen till Ingalunda gård, en skånsk korsvirkesdröm härligt lantligt och helt fritt belägen mitt bland prunkande grönska endast någon kort km norr om Abbekås och Sydkusten. Fastigheten bjuder på en lummigt grön och uppvuxen trädgård om hela 2 420 kvm tillsammans med ett alldeles underbart bostadshus i vinkel, totalrenoverat med mängder av vackra detaljer skickligt bevarade från husets spännande historia, ett vackert vasstak nylagt runt 2014 och en kullerstensklädd innergård med höga stockrosor som klättrar invid fasaden. Här finns idag en exklusiv och helt unik bostad i 1 1/2 plan om drygt 200 kvm med 4 sovrum, rymligt och trivsamt kök, helkaklat nytt badrum och fantastiska sällskapsytor. De vackra brädgolven tillsammans med slipade betonggolv är en stilsäker fullträff som sätter prägel och karaktär på bostaden tillsammans med genomgående putsade innerväggar och synliga bjälkar i taken. Med öppet upp i nock skapas en härlig rymd och två murade öppna spisar, dels intill matplatsen vid köket dels i umgängesytorna i den tidigare stalldelen, sprider skön stämning och värme. Tillsammans med installerad jordvärme på fastigheten ger dessa värmekällor goda möjlighet till energisnål och kostnadseffektiv drift.

Nyinsatta helt eller delvis glasade enkel- och dubbeldörrar öppnar från flera olika rum upp mellan bostad och innergård. Den kullerstensklädda gården leder vidare till stora gräsklädda ytor och flertalet mysiga uteplatser helt omgärdade av häckar och buskage. Den välskötta trädgården med olika rum och bersåer sträcker sig runt hela bostaden och bjuder på bl.a ett gammalt fint mullbärsträd samt egen skörd av äpplen, plommon, päron och svarta bigarråer. Läget är utmärkt med närhet till havet och kustbandet vid Abbekås och med tågstation samt på- och avfarter till E65 i Skurup endast ca 10 km eller 15 min bilväg bort. I Skurup finns skolor, butiker, vård och service. I näraliggande Abbekås och Skivarp även skola och förskola till de yngre barnen samt butiker. Från Skurup nås Malmöregionen smidigt på mindre än 30 min och Ystad på ca 20 min. Vill du njuta av en kväll med god mat och dryck i intilliggande Abbekås kan bilen stanna hemma till förmån för en skön promenad eller cykeltur.

Varmt välkommen till fina Ingalunda gård som bär på en fantastisk historia och som i sitt nuvarande totalrenoverade skick erbjuder ett exklusivt boende långt utöver det vanliga. Smakfullt och sinnrikt har allting gåtts igenom, byggts om och daterats upp och en ny ägare kan se fram emot att flytta rakt in i ett hem som inte lämnar något övrigt att önska!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Skurup