Svanholmsvägen 22

Stocksund, Danderyd Se på karta

26 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
218 m²
Biarea
110 m²
Tomtarea
1 432 m²
Byggår
2000
Driftkostnad
51 408 kr/år

Representativ arkitektritad villa med vacker parkliknande trädgård, gedigen poolanläggning och synnerligen generösa sällskapsytor. Villan uppfördes år 2000 om totala 328 kvadratmeter i tidlösa och påkostade materialval. Detta hem karaktäriseras av många fina detaljer så som spröjsade fönster, högt i tak, ståtlig trappa, fiskbensparkett och tre eldstäder. Med eftertraktat läge är denna fastighet belägen endast ett stenkast från Värtans vatten och idylliska naturområden i hjärtat av Stocksund i Danderyd.

Uppför den gedigna yttertrappan når man första plan och välkomnas av en inbjudande hall med tak öppet upp i nock, goda avhängningsmöjligheter i form av platsbyggda garderober och ståtlig välvd trappa. På första plan möts man av ett allrum i generös storlek inrett med en vacker inmurad eldstad. Gedigna sovrum/kontor samt stort badrum inrett med bubbelbad, dusch, bastu samt ett separat toalettrum. Klädvården som ligger intill badrummet leder till nedre plan med tvättstuga, matförråd, hobbyrum och dubbelgarage med fjärrmanövrerad garageport.

Utmärkande med övre plan är den rymliga matsalen med taket öppet upp i nock, vacker kakelugn och stora spröjsade fönster i flera väderstreck som skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Via matsalen når man den intilliggande gedigna salongen genom två rundade dörrvalv, här finns husets tredje eldstad. Vackert kök som är byggt i franskt lantstil med direkt utgång till poolområdet. På övre plan finns husets master bedroom med ensuite och egen klädkammare. Totalt tre balkonger som nås från salongen och husets master bedroom med utsikt mot den intilliggande parken och vattnet.

På framsidan av huset välkomnas man av den utmärkande parkliknande och välskötta trädgården med sin mångfald av åretruntgröna växter, fontänanläggning, terrasseringar och stenläggning. På baksidan av huset ligger den gedigna poolanläggningen skyddad mot berget i sydväst läge vilket skapar en härlig oas. Den stora poolen om hela 10 x 5 meter är täckt med ett skjutbart pooltak för den som önskar förlänga badsäsongen.

Välkomna till ett magnifik boende som lämpar sig såväl för representation som för familjeliv på ett eftertraktat läge i Stocksund.

Läs mer hos mäklaren
Bremberg Fastighetsmäkleri