Skönadalsvägen 207

Svarte, Ystad Se på karta

4 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
220 m²
Biarea
144 m²
Tomtarea
2 945 m²
Byggår
1893
Driftkostnad
50 446 kr/år
Antal besök
9 537
Dagar på Hemnet
4

Svarte är tätorten endast några kilometer väster om Ystad. Körsträckan mellan centralorten och Svarte är bedårande. Väg 9 går precis längs havet och du kan njuta av den vackra utsikten över Östersjön. Och faktum är - charmen finns där alla årstider.
Svarte har egen badbrygga nere vid havet och strax intill finns en skeppssättning vid namn Disas ting, en stensats med anor från järnåldern.
Byns skola sträcker sig upp till årskurs 6. Kanske bäst av allt är järnvägsstationen. Pågatågen tar dig till Ystad och vidare till Simrishamn i öster och till Malmö, Lund och Köpenhamn i väster.

Välkommen till Skönadalsvägen 207, beläget i utkanten Av Svarte. Här finns den perfekta blandningen av villakvarter, vidderna och friheten mot öster.
Redan vid infarten från Skönadalsvägen ser du att detta är något unikt. Den parkliknande trädgården öppnar upp sig. Här kan du verkligen låta dina gröna fingrar styra. För den som har visioner med sin trädgård är detta en dröm och för den som vill ha lättskött är det bara att låta robotgräsklipparen göra jobbet.
Huset är pampigt med den härliga balkongen i söder, sina sigill på gaveln och tornet mot norr.

Entrén finner du på husets norra sida. Väl innanför dörren väntar en öppen och inbjudande planlösning där en vit köksinredning med vitrin blandas med en rymlig matplats - perfekt för den stora familjen. Ett laminatgolv övergår i ett klassiskt parkettgolv. Längst bort skymtar du den vackra ektrappan som leder upp på ovanvåningen.
Direkt innanför ytterdörren till vänster finns ett av husets sovrum. Här ligger ett parkettgolv och träpanel i tak.

Bortom den vackra trappan inne i huset finns ytterligare en hall med parkettgolv. På högra sidan finns ett sovrum med brädgolv och fönster i söder.
Mittemot ligger entreplanets badrum med badkar - rummet präglas av marmor.

I husets östra sida öppnar huset verkligen upp sig. Ett pampigt tredelat allrum med parkettgolv där pardörrarna mot den stora balkongen ger en slottskänsla. Härifrån kan du få en liten glimt av havet.

I allrummets vinkel finns ytterligare ett sovrum med brädgolv.

Den vackra ektrappan leder upp till den fantastiska ovanvåningen. Ett stor allrum där ljuset strömmar in från de två vackra kuporna i söder men också från de karaktäristiska Holmejerna i norr. Även från kuporna i söder skymtar havet. De synliga bjälkarna och dess många myshörnor gör att du bara älskar rummet. Det finns två stora sovrum, ett på vardera gaveln. Badrummet har klinkergolv, kakel på väggar, och det bästa av allt - en dusch mitt i spetsen av ”tornet”. Här flödar ljuset in från två takfönster, ett i varje vinkel av takspetsen, häftigt.

Husets källare når du från utrymmet bakom köket. Trappan leder rakt ner till ett rum med stor potential. Väggarna är en charmig blandning av puts och tegel. Pardörrarna leder rakt ut till uteplatsen i väster.
Resten av källaren är användbar som hobbyrum, förvaring med mera. Ytorna är stora och möjligheterna många.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Kontakta mäklaren

Visningstider

 • 25
  okt
  Sön 25 okt kl. 10:30–11:15
  Anmälan krävs, välkommen
 • 27
  okt
  Tis 27 okt kl. 17:00–17:30
  Anmälan krävs, välkommen
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.