Berggatan 7

Tingsryds kommun Se på karta

750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
164 m²
Biarea
82 m²
Tomtarea
1 083 m²
Balkong
Ja
Byggår
1953
Driftkostnad
46 808 kr/år

Mindre hyreshus centralt i Ryd med gångavstånd till service och kommunikationer. Trevlig trädgård med gräsmatta på baksidan och en lugn gata passerar på framsidan.

Två lägenheter om 3 rok. En med utgång till altan och en med utgång till balkong. I källaren finns gemensam tvättstuga och separata förråd.
I källaren finns en lokal. Lokalen, som består av ett rum, är inte uthyrd och fri för köparen att själv välja inriktning.

Fastigheten är i nuläget uthyrd i båda lägenheter och ger en köpare en intäkt på 14400 kr/mån.

Uppvärmning med fjärrvärme ger i dagens marknad en låg driftskostnad. Hyresgästerna betalar sin egen el. Det finns tre abonnemang, ett per lägenhet och ett tredje för resten av huset.

Viss renoveringsbehov finns. Uppfräschningsbehov finns.

Fastigheten säljs i befintligt skick och med friskrivning. Angivet pris gäller.

Service och kommunikationer ca 150 m
Skog ca 150 m
Sjö ca 350 m

Följ oss gärna på instagram och facebook där fler bilder kan komma
www.instagram.com/levalantliv
www.facebook.com/levalantliv

_______________________________________________

AVSTÅND från Ryd: Tingsryd ca 23 km. Karlshamn ca 35 km. Olofström ca 25 km. Växjö ca 60 km. Ronneby/Kallinge flygplats ca 70 km.

RYD är en mindre ort med ca 1 400 invånare. Orten är omgiven av fantastisk natur och det är alltid nära till en sjö. I utkanten finns lilla men välbesökta badplatsen vid Kuppersjön. Mörrumsån som passerar Ryd öppnas upp till sjön Hönshyltefjorden. Här kan man alltid njuta av härligt sjöliv med båtturer, bad, skridskor, fiske... Naturen runtomkring är blandad med hagmark, betande djur, gran- och lövskog.
I Ryd finns ett bra utbud av service. Juvelens förskola ligger vid Trojaskolan F-6. Idekulla skola 7-9 ligger i gamla Järnvägshotellet. Det finns en välsorterad Ica-butik, flera små specialinriktade butiker, bilservice, frisersalonger, restauranger och pizzerior. Sparbanken Eken, apotek och bibliotek, tandläkare, vårdcentral och äldreomsorg inkl boende på Solängen.

Ryd har god sammanhållning. Här finns ett stort engagemang i arbetet att hålla byn levande genom föreningar och årliga arrangemang.

Sevärdheter bl a Kyrkö Mosse Bilkyrkogård, Hembygdsstugor, Skvaltkvarnen i Siggamåla och Blidingsholmsbron.
Camping och Bed n Breakfast i Norraryd.

Läs gärna mer om Ryd på Tingsryds Kommuns hemsida: www.tingsryd.se samt www.visittingsryd.se

Läs mer hos mäklaren
Leva Lantliv

Kontakta mäklaren

Paula Svensson

Leva Lantliv
Mäklare Paula Svensson, Leva Lantliv
+46709659070