Åkervägen 5

Torna Hällestad, Lund Se på karta

5 295 000 kr

Visa bud Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
188 m²
Tomtarea
1 358 m²
Byggår
1900
Driftkostnad
28 700 kr/år

På ett av byns bästa läge ligger denna genuina skånelänga som på ett gediget sätt byggts till och ihop med en ny del under 70-talet. Bostaden har under åren i nuvarande familjs ägo genomgått löpande renoveringar där man lagt vikt på att behålla så mycket klassiska detaljer som möjligt fast på ett modernt sätt.

Huset i sig erbjuder plats för både familj och vänner men även utrymme för att ostört läsa en bok. Det charmiga köket med matplats för hela familjen används flitigt under veckorna medan matsalen, som rymmer 10–15 personer, dukas upp till helgen. Kamin och öppet upp i nock bidrar till extra mysstämning. I huset finns sju rum varav fyra kan användas som sovrum. Huset är ursprungligen från sent 1800- tal men byggdes till på 70-talet. Entréplan huserar kök från HTH med matplats, matsal, tv-rum/ vardagsrum, tvättstuga, två sovrum och två renoverade badrum. På övre plan finns två rymliga sovrum med två klädkammare i den övre hallen.
Från mellandelen som binder ihop de båda byggnaderna öppnar sig innergården upp sig till en mycket generös trädgård med utrymme för både lek, odling i växthuset och flertalet sittgrupper.

Uppställningsplats för en bil finns utanför huset samt garage med plats för en bil och förrådsutrymme i länga.

På södersidan av byggnaden har solceller installerats och detta bidrar till ett lägre elpris .

Runt hörnan ligger Torna Hällestads Lanthandel som är navet i byn med öppet varje dag och restaurang på helgerna som drivs av kökschefen Ola Liljenberg som tidigare jobbat på Grand Hotell.

I Torna Hällestad bor ni nära naturen såsom Trollskogens bokskog och på cykelavstånd badplats vid Tvedöra sandtag. I byn och utanför byn finns flertalet stall för den hästintresserade. Byn i sig är mycket levande och det finns många aktiviteter som man kan delta i. Byalaget anordnar festligheter vid Valborg och Midsommar. Det finns en kör i byn samt Tolvans café som har söndagsfika samt en bastu för bastuälskaren. I närheten ligger två förskolor och byns skola har klasser från Förskoleklass upp till tredje klass. Torna Hällestad är en välbevarad och typisk skånsk by vid foten av Romeleåsen, inramad av unika vresbokar, lummig trollskog och det vidsträckta Revingehed. Den pittoreska medeltidskyrkan från 1100-talet står mitt i byn som ett vitkalkat utropstecken. Mittemot kyrkbacken ligger Torna Hällestad Lanthandel. Här handlar och träffas bybor och tillresta, tar en fika eller brunch på helgen och njuter av högklassig mat i restaurangen på kvällen.

Kulturhusföreningen Tolvan bildades 1989 när ett antal bybor gick samman och köpte en klassisk skånelänga som en plats för samvaro, kulturkvällar och fester. Sedan dess har åtskilliga kulturprofiler uppträtt på Tolvan. Kulturkvällar på fredagar, café på söndagar och vedeldad bastu för alla medlemmar.

Tornavallen är hemmaplan för den livaktiga föreningen Torna Hällestads IF, med både flick- och pojklag i flera åldrar och ett seniorlag i division 5.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Lund Centrum