Edvard Ols väg 3

Tygelsjö By, Malmö kommun Se på karta

12 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
240 m²
Biarea
25 m²
Tomtarea
1 740 m²
Byggår
1800
Driftkostnad
43 380 kr/år

På en tomt djupt inbäddad av parkliknande grönska flörtar modern arkitektur med traditionell bondromantik. Skånelängan som härstammar från 1800 talet må se klassisk ut från utsidan men är full av överraskningar innanför tröskeln. Rustika takbjälkar, betonggolv, sandsten, mustigt mörka kulörer, trä och raka linjer är återkommande inslag interiört. Enhetligt och lugnt.

Platsen minst lika rogivande med sin sällsynt fylliga grönska i väster som angränsar till Norra Tyelseparken. Här letar sig solens strålar in från tidig förmiddag till skymning och skyddas av de höga träden. En plats där det alltid verkar vara ett par grader varmare än utanför tomtgränsen, enligt säljaren. Bersån av frodig skogsklematis är som gjord för kafferep och sju sorters kakor lediga eftermiddagar. Eller romantiska middagar på tu man hand. När gästerna är flera dukas det gärna upp i pergolan. Helgfrukostarna avnjuts på den pittoreska bakgården där solen välkomnar från gryningen.

Själva huskroppen sträcker ut sig på 240 kvadratmeter där flera sociala rum med omfattande volym radar upp sig i entréplan. Rum som är förenade men samtidigt åtskilda för eget syfte. Ett vardagsrum som passar lika väl för slötittande i soffan som extravaganta mingelfester. En matsal för både fest och vardag. Köket med den stora köksön som den trygga och naturliga samlingspunkten. Funktionella rum som grovkök och kontor är inhyst längst ut mot den södra gaveln. En trappa upp har rummens placering en lite mer labyrintliknande struktur vilket ger en privat känsla och dynamik. Ett trivsamt hem som förenar funktionella, privata och sociala ytor ypperligt.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Limhamn

Kontakta mäklaren

Anette Andersson

Bjurfors Limhamn
Mäklare Anette Andersson, Bjurfors Limhamn
040-608 30 81

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.