Gutevägen 17

Visby, Gotlands kommun Se på karta

5 490 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
171 m²
Biarea
69 m²
Tomtarea
823 m²
Byggår
1938
Driftkostnad
68 529 kr/år

Välkomna till denna trevliga villa som ligger centralt i södra delen av Visby. På bara 15 min promenad når ni ringmuren och vår vackra innerstad med dess rika historia. Som närmsta granne har ni Tallunden som är ett underbart grönområde med lekplats, utegym, pulkabacke och grillplatser. Sommartid går ni gärna ner till Glassmagasinet som ligger i inre hamnen, Europas största glassbar. På vägen stannar ni kanske vid Hotell Kokolokko för ett bad i poolen eller spelar lite minigolf. Det vackra naturreservatet Södra hällarna som ligger strax söder om bostaden lockar alla generationer till friluftsliv med sina vandringsleder, grottor och karga natur. Matbutiker, restauranger, shopping och skolor ligger också väldigt nära förstås, många på promenadavstånd. Till och med till Gotlandsbåten kan ni promenera.

Den stora fina bostaden är varsamt underhållen för att bevara originaldetaljer och husets ursprungliga karaktär. Trägolv har tagits fram, badrum har renoverats, skåp i kök har tagits ner, väggar har fått ny färg och tapet m m. Bostaden är så charmig med sina äldre detaljer, vinklar, vrår och färgval. Den rymmer den stora familjen då det finns fem sovrum, alternativt kan ni hyra ut tillbyggnaden och få en lägre boendekostnad.

När man kommer in i bostaden möts man av en stor rymlig hall med klinker på golvet och en mörklaserad bröstning som efterliknar originalpanelen från 1938 som sitter i trappan till övre plan. Vidare in från hallen finns kök, badrum, matrum/bibliotek och vardagsrum. Köket har gott om plats för en större matmöbel och det är utrustat med spis (en spisplatta trasig), fläkt, vedspis, kyl, frys och diskmaskin. Här har säljarna tagit fram det gamla fina trägolvet. Matrum/bibliotek och vardagsrum går i ljusa färger som går fint ihop med trägolvet. De genuina bokhyllorna i biblioteket är platsbyggda. Här väljer ni gärna en av alla böcker som ryms och njuter i fåtöljen framför den värmande kaminen. Badrummet som är byggt i den tidigare farstukvisten är helkaklat, har golvvärme och inrymmer badkar, WC, tvättställ i kommod, handdukstork och dusch.

Vidare i bostaden ligger utbyggnaden vilken har genomgått renovering precis nyligen. Trägolven är framtagna, slipade och såpade. I köket har man satt in en trinett samt kyl och frys. Duschutrymmet på lilla toaletten har fått nytt golv och nytt kakel på väggarna. Stora och lilla sovrummet i denna del är tilläggsisolerade för att minska ljudgenomsläpp mellan rummen. Är ni en större familj använder ni med fördel utrymmet själva, annars passar det bra för uthyrning då det är smart avdelat.

På andra våningen finns sovrum, allrum och ett WC-rum. I allrummet finns en mysig sovalkov och i kattvindarna är det gott om garderobs- och förvaringsutrymme. Det stora sovrummet har även det bra med förvaringsutrymme. Spiraltrappan tar er upp till den inredda vinden.

Den mysiga vinden på tredje våningen har snedtak ner till golvet. Genom takfönstren ser man ut över bl a Hotell Kokolokkos härliga takterrass där ni gärna avnjuter en måltid i solnedgången eller tar er ett dopp i spa-badet de har på taket.

Den uppvuxna trädgården med igelkottar som hälsar på, är som tagen från en saga med sina olika rum, en dröm för barnen att leka kurragömma i. De delas av naturligt genom buskage av syrener, doftschersmin, vildvin, fikon, magnolia m m. Njut av en lugn stund under den stora vackra platanen. Kanske väljer ni att placera en badtunna i ett av rummen som är helt insynsskyddat sommartid. I övrig

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Gotland

Kontakta mäklaren

Peter Tumegård

Bjurfors Gotland
Mäklare Peter Tumegård, Bjurfors Gotland
070-521 32 10

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.