Horna vångaväg 155

Åhus / Horna, Kristianstads kommun Se på karta

14 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
375 m²
Biarea
386 m²
Tomtarea
1,2 ha
Byggår
2012
Energiklass
C
Driftkostnad
18 057 kr/år

Gård på fritt läge, men ändå nära Åhus och allt vad det innebär av restauranger, kommunikationer och social service.
Tidigare ägare började en renovering av den gård som då fanns på platsen. Vi ett inledande renoverings-skede, upptäcktes att gården var i ett sämre skick än vad som förväntades. Renoveringsplanerna ändrades till nybyggnadsplaner. En ny gård uppfördes istället på platsen där den gamla låg. Samma utformning och med en byggteknik som överensstämde med karaktären på gården. Gamla beprövade byggmetoder utan plast och andra nymodigheter. Gamla fönster togs tillvara och synliga träbalkar utformades som de såg ut på 1800-talet. Stor möda och ett rejält kapital krävdes för att färdigställa projektet.
Nuvarande ägaren fortsatte projektet i samma anda. Ekonomibyggnaderna inreddes och utemiljön förfinades. Även extra mark inköptes och tre nya stugor uppfördes en bit från gården. Dessa har hyrts ut via bokningssajt och inbringar mellan 2-300 000:- årligen. Möjlighet att placera fler hus på marken och utöka verksamheten!

Gården är en trelängad gård med vacker innergård. Här finns även en mindre pool. Prydliga entréer till huvudbyggnaden där man tillvaratagit den gamla gårdens entrétrappor.
På bottenplan finns det kök, vardagsrum med härlig Bornholmskamin, lässal, badrum, tvättstuga sovrum storhall, pannrum och utställningslokal. Två trappor upp till andra våningen. Här uppe finns det 4 stycken sovrum samt Wc.
I källaren finns det ett stort sällskapsrum med golv av marktegel samt en vacker öppen brasa. Två intilliggande rum utgörs av en vinkällare och förråd.

Ekonomidelen har isolerats och brandklassats. Rejäl takhöjd ger möjlighet till tex billift. All el är nydragen även i denna delen. 3-fasuttag finns. Det finns möjlighet att vidarutveckla uthyrningsverksamheten genom att ytterligare inreda denna del av byggnaden.
Möjlighet finns naturligtvis även att bygga stall här med många hästboxar. Förutom marken tillhörande gården finns möjlighet att arrendera 1-2 Ha mark som ligger i anslutning till gården. Ett mycket fint ridhus med tillhörande utebanor finns 800m bort. (Willands ryttarförening)

Fastigheten har ett fritt läge med milsvid utsikt mot Hammarsjön (2-300 m bort). Till Hanöbuktens sandstrand är det ca 4,5 km beroende vilken strand man väljer. Om man cyklar till Åhus hamn från gården, tar det ca 15 min.
I Åhus finns det flera matvaruaffärer, restauranger, affärer, läkarmottagning, tandvård, apotek och en småbåtshamn med mack. Centralt i Åhus ligger en 36-håls golfbana som nyligen rankades som en av Sveriges 5 bästa banor. För den sportintresserade finns det även flera paddelbanor och tennisbanor både inne och ute. Ett flertal gym finns också, varav ett utomhus. För den som tycket om lagidrott finns ett flertal aktiva föreningar både vad det gäller fotboll och handboll. Folkracebana och motorcrossbana ca 3 km bort.
Avståndet till Kristianstad är ca 1,3 mil.

Tillfälle att förvärva en gård i toppskick med fritt läge, men ändå nära Åhus och Kristianstad. Mängder av möjligheter!

Endast personliga visningar.
Energideklaration (förbrukning 14908 kw/år) är utförd. Även förbesiktning utförd.

Tag kontakt med fastighetsmäklare Peter Olvsborn för att avtala passande visningstid eller ställa kompletterande frågor!

Läs mer hos mäklaren
Din Mäklare Peter Olvsborn

Kontakta mäklaren

Peter Olvsborn

Din Mäklare Peter Olvsborn
+46708-240472