Gålebergsvägen 13

Asperö, Göteborgs kommun Se på karta

6 550 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
112 m²
Biarea
16 m²
Tomtarea
385 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
22 207 kr/år

Unik chans att förvärva detta underbart charmiga skärgårdshus byggt 1907 på en vacker bergstomt på Asperö. Huset är omsorgsfullt renoverat med bevarad äldre charm och ligger i pittoreska gamla bykärnan endast ca 150 meter från Kajen. Utanför finner ni en mysig trädgård med insynsskyddad baksida och en inbjudande altan. Det mysiga gästhuset på tomten har ett allrum med plats för soffa, ett sovloft och är inrett med dusch och wc vilket ger en möjlighet till uthyrning som kan generera en extra inkomstkälla. Invändigt i huset finner ni vitmålade trägolv och spegeldörrar, här är de tapetserade väggarna noga utvalda för att behålla den mysiga skärgårdskänslan. En vacker fungerande kakelugn i gammal stil som är nyrenoverad 2012 skänker både värme och hög trivselfaktor till vardagsrummets sociala ytor. I köket blandas de moderna och praktiska faciliteterna med både gasspis och en gammal gjutjärnsspis viket höjer charmen ytterligare. Huset har flera sovrum, alla med sina unika utformning. Badrummet på entréplan är renoverat 2017 och på övre plan finns ytterligare ett badrum med både badkar och tvättutrusning.

Här bor du i fin skärgårdsmiljö nära till lokala lanthandeln, badplatser, lekplatser samt Krabbegårdens föreningslokal med bastu som kan hyras för olika sammankomster. För barnen finns en fin lekplats vid Gullpengen. För motionären finns ett elljusspår längs vatten och i skog. På ön anordnas också trevliga arrangemang, här blir midsommarfirandet till en riktig dröm. Goda kommunikationer med Båt samt buss Ö- snabben i direkt anslutning in till Göteborg City med en restid på endast 15 min. Asperö med sina 460 bofasta invånare är den ö som är närmast fastlandet i Södra skärgården. Här finns en hamn, affär, hembygdsmuseum, sjöbodar med mera. Längs promenadslingan Slingan kommer man till badplatsen Kvistevik och utsiktsberget Valen, där får du en fantastisk utsikt över hela skärgården och Göteborgs hamninlopp. På ön finns en skola byggd år 2006 samt en förskola upp till årskurs 3. Daghem samt fritidsverksamhet ligger ca 300 m från huset. Volleybollplan finns vid " Kilen " och på vintern kan man åka skridskor vid " Musta ". För mer avkopplande stunder finns yogaverksamhet samt andra friskvårdsverksamheter såsom massage mm på denna ljuvliga ö.

Bara en kort bit från centrala Göteborg kan man bada vid ljuvliga stränder, besöka naturreservat och promenera längs fina stigar. Längs kuststräckan breder skärgården ut sig som ett pärlband av öar och de mysiga hamnarna, vikarna, och skären är en unik upplevelse. Här finns det gott om aktiviteter där sälsafari, fisketurer, kulinariska matupplevelser, bad och båtutflykter bara är några. De största öarna är Brännö, Styrsö, Donsö, Vrångö och Asperö. Andra öar här är Köpstadsö, Stora Förö, Knarrholmen, Kallö, Kårholmen, Vargö och Sjumansholmen. Vissa öar kommer du endast till under sommaren, om du inte har egen båt. Alla öar är bilfria.

TIDTABELL:

(Parkeringsmöjligheter vid Långedrag)

Spårvagn: Avgång från Långedrag, 2022-08-21:
15:05 - 15:11 Mot Saltholmens brygga

Färja: Avgång från Saltholmens brygga, 2022-08-21:
15:18 - 15:32 Mot Brännö Rödsten via Asperö Norra (283)

Färja: Avgång från Asperö Norra, 2022-08-21:
16:45 - 16:59 Mot Saltholmen (283)

Ni är välkomna in till huset 15:40 när visningen börjar.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Petrus Kello

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Petrus Kello, Erik Olsson Fastighetsförmedling
0707239986

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.