Kullagatan 1

Bengtsfors, Bengtsfors Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
315 m²
Biarea
204 m²
Tomtarea
3 068 m²
Byggår
1979
Driftkostnad
39 726 kr/år
Antal besök
23 701
Dagar på Hemnet
27

Nu ges chansen att för värva ett hus som med sin storlek och arkitektur sticker ut lite extra!
Huset ligger i ett lugnt område i slutet på återvändsgata - har ett högt och fint läge och erbjuder bland annat sjöutsikt, stora sällskapsytor, flera öppna spisar, gott om sovrum, poolrum med saltvattenpool (med steglösa motströmsanläggningar, vilket möjliggör träningssimning) samt flera garageplatser!
Här finns också ett gästrum med intilliggande wc-/duschrum samt bra biutrymmen i källare och på vind. Källare inrymmer bland annat ett säkerhetsrum, passande exempelvis som vinkällare. Vinden har nuvarande ägare gjort i ordning (isolerat, lagt golv, nytt elsystem samt satt in en luftvärmepump) och har i en del av vinden ett hemmagym.

Huset är arkitektritat och uppfördes 1979 av en byggmästare som byggde det för eget bruk. Nuvarande ägare har haft huset i 18 år och är enda ägare därefter.
Enligt taxeringen har huset en boarea om 315 m² samt biarea om 204 m². Det är gediget byggt med bland annat grundmurar i sten, fasad i hårdbränt tegel, yttertak med glaserade tegelpannor samt mellanbjälklag i betong. Ett jämförtbart hus i nyskick skulle kosta mycket att bygga idag (ett beräkningsunderlag finns bland bilagorna).
Trots sin storlek är uppvärmningskostnaderna rimliga tack vare uppvärmning via bergvärme, luftvärmepumpar och välisolerad vind. Oljepanna kan nyttjas som stödvärme om det blir riktigt kallt.

Med sitt höga läge har man fin utsikt mot sjön Bengtsbrohöljen (en del av Dalslands kanal) med bad- och fiskemöjligheter. Det finns också en fin promenad-/cykelväg utefter vattnet. Tycker man om natur är detta rätt ställe, då det i närområdet finns stora strövområden och gott om sjöar.
Man når också centrum på bekvämt promenadavstånd (ca 1 km).

Bengtsfors ligger ganska centralt i Dalsland och med bil når man både Oslo och Göteborg på runt 2 timmar, medan Västkusten, Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan nås på ca 1 timma.
Dalsland i sig erbjuder många sevärdheter. Kopiera och gå in på länken här under så får ni några tips.
https://www.vastsverige.com/dalsland/artiklar/dalsland-topp-10/?u=8654

Bengtsfors har drygt 3 000 invånare och centralort i Bengtsfors kommun. Det ligger vackert mellan sjöarna Lelången och Bengtsbrohöljen.
Här finns det mesta man behöver och bland annat skolor från förskola till gymnasium.

OBS! För att få upp bilderna i full storlek, så klicka på en bild. Ställ sedan muspekaren i bilden så får ni även upp bildtexten.

Huset säljs förbesiktigat och med en försäkring som täcker så kallade dolda fel, vilket är en trygghet både för köpare och säljare.
Varmt välkomna att boka visning!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Vänersborg

Visningstider

  • 11
    jul
    Lör 11 jul kl. 14:00–15:00
    Välkommen att boka visning!
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.