Arholmavägen 52

Enebyberg, Danderyd Se på karta

14 000 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
259 m²
Biarea
38 m²
Tomtarea
1 220 m²
Byggår
1947
Driftkostnad
40 700 kr/år
Antal besök
28 143
Dagar på Hemnet
13

Chans till en mycket rymlig och praktfull villa med fin 40-talskaraktär och samtidigt modern interiör, i ett lugnt och naturnära läge i Enebyberg. Villan mönstrar 8 rum på 259 + 38 kvm vilket passar en familj med många barn, men även för att ha plats för gym, hemmakontor, generationsboende med mera. Ett magnifikt dubbelgarage med direkt access till huset.

Husets yttre ger ett storslaget intryck med långsträckt fasad och balkong mot den södervända framsidan. Fastigheten är byggd 1947 men har genomgått ett flertal renoveringar både inne och ute. Garage med passage byggdes till 2001, 2011 installerades bergvärme och 2013–14 gjordes totalrenovering med nya våtrum, nytt kök, nya ytskikt och ytterdörrar, ny el, ett antal nya fönster, vattenburen golvvärme i hela huset samt exteriöra åtgärder som ommålning av fasaden. Se även total renoveringslista.

Resultatet är en bostad i utmärkt skick vad gäller både funktion, design och planlösning, samtidigt som det finns mycket originalcharm bevarad i både helheten och detaljer som eldstäderna och det blyinfattade fönstret i trapphuset. Färger och materialval är av hög klass, färgerna i rummen är genomgående jordnära och lugna, rumsgolven är ljusa och möblemang i kök och badrum är omsorgsfullt valda.

De många rummen ger stor flexibilitet och möjlighet till allt från fyra till sju sovrum, och därmed också flera sällskapsrum om man så önskar. På övervåningen finns två valbara matsalar, båda med access från köket. Vardagsrummet är väl tilltaget och har öppen spis, på övre planet finns även ett sagolikt master bedroom med kakelugn.

På entréplanet har du tre sovrum, en luftig hall och ett stort rum innanför garaget, som kan användas som gym, hobbydel/verkstad, gästrum – eller kanske relaxrum då det ansluter till bastun. Badrum med både badkar och dusch, separat wc samt övre duschrum är också praktiskt för en stor familj liksom bra förvaringsutrymmen.

Villan är i övrigt välförsedd med soliga uteplatser. Övervåningens balkong sträcker sig längs större delen av framsidan och har optimalt söderläge. På tomtens baksida finns också ett trädäck med lummigt, ogenerat läge i hörnet av trädgården. Tomten på generösa 1220 kvm är väldigt fint disponerad med grusläggning på framsidan för odlingsprojekt, pallkragar med mera. På sidorna och baksidan har du istället stora plana och lekvänliga gräsytor. Baksidan vetter mot en skogsdunge vilket gör trädgården avskild och insynsfri. Framför garaget finns utrymme för två bilar.

Läget är väldigt attraktivt, särskilt för den som gillar både friluftsliv och golf. Här är det bara att ge sig ut med löparskor eller picknick i Rinkebyskogens naturreservat och på Roslagsleden. På vintern kan du byta skorna mot längdskidor. Ett stenkast bort ligger dessutom Enebybergs idrottsplats med fotbollsplan, tennishall, ishall. Det är även nära till golfbana och genom skogen kan du gå eller cykla till Rösjön.

Enebyberg präglas av äldre, blandad villabebyggelse. Kring Eneby torg finns bra vardagsservice som mataffär, konditori, bibliotek och vårdcentral. På Enebyängens handelsplats finns ytterligare ett tiotal butiker och restauranger. För större shoppingturer tar du dig snabbt till Täby med hundratals butiker och generösa öppettider. Det finns flera förskolor och skolor i närområdet, bland annat en Montessoriförskola.

Med Roslagsbanan, där Enebyberg är närmaste station, tar du dig smidigt direkt till Stockholm och Östra station/Tekniska högskolan. Från Enebybergsvägen

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Täby Danderyd