Knosterstigen 4B

Färingsö Stenhamra, Ekerö Se på karta

7 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
230 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
1 208 m²
Byggår
2007

Välkommen till natursköna Stenhamra och denna arkitektritade fulltimmer villa om totalt 230 kvadratmeter. Denna mycket gedigna villa byggdes ursprungligen av nuvarande ägare mellan åren 2007 - 2008 och har sedan dess vårdats varsamt och det har även byggts till en övervåning under 2014. Villan är rest i timmer där varje stock är noggrant utvald och numrerad för bästa bärförmåga och isolering. Takhöjden är på nästan 3 meter och ger de sociala umgängesytorna extra härlig volym, rymd och karaktär och genom vardagsrummets pardörrar kommer man ut till en stor trä däckad och solig terrass med soligt västerläge. Här njuter man således av en flödande sol hela dagen med skön avskildhet och med endast den vackra naturen som granne. Endast fågelkvitter och trädens sus i vinden hörs från närmiljön. Byggnaden är en upplevelse i sig med de synliga stockarna och takbjälkarna som ytbehandlats och stämmer väl in i det moderna, lyxiga och ombonade familjehemmet. Ljuset flödar genomgående i villan från stora och gedigna kvalitetsfönster och dörrar med spröjs. Här är det inrett med bland annat ett stort lyxigt kök, ett master bedroom, tre sovrum, två badrum samt stora sociala umgängesytor en trappa upp. På övre planet som tillbyggdes år 2014 finns det ett enormt allrum och en mycket påkostad biosalongen på cirka 30 kvm. Således en mycket unik villa som med lätthet inrymmer eget företagande, gäster och familj utan att de behöver störa varandra. Genomgående vattenburen golvvärme under klinkergolvet på hela entréplanet samt målade ljusa väggar.

På övervåning i det generösa dubbelgaraget är v/a och el redan gjort så valet att inreda till separat bostad för uthyrning eller eget kontor med egen ingång är upp till var och en då endast ytskikten nu är kvar att göra. Den isolerade friggeboden om cirka 15 kvadratmeter som uppfördes år 2018 är dock redan inredd och klar som gästrum med framdraget v/a och värme. Det finns plats för flera bilar på den stenlagda uppfarten och i dubbelgaraget som är på hela 60 kvadratmeter. Garaget är även förberett för vattenburen golvvärme.

I Stenhamra som ligger endast ca 25 minuter från Brommaplan har man alltid närhet till fantastisk natur och till Mälarens glitter med sköna bad och möjlighet till båtplats i lokala båtklubbar. Således ett paradis för barnfamiljen med kort och smidigt pendlingsavstånd till Stockholms innerstad. Vill man inte ta bilen så finns både fina cykelleder och kommunala färdmedel med både buss och pendelbåt från Tappström till Stadsgårdskajen. Service, skolor och förskolor erbjuds på nära håll i Stenhamra Centrum och i Ekerö Centrum. Ön är också på väg att inom kort få bättre förbindelser med ett extra körfält samt på lite längre sikt även förbifart Stockholm som kommer göra accessen väldigt smidig både norr- och söderut. På ön finns vacker natur överallt, många historiska fornlämning, flera golfbanor och andra aktiviteter för den idrottsintresserade genom öns starka föreningsliv. Ej heller att förglömma är Ekebyhovsbacken som vintertid kan vara intressant för alla skidälskare.

Således är denna unika lösvirkes villa en mycket lugn och barnvänlig Mälaridyll som ger möjlighet till en mycket bra livskvalitet.

Ring och boka tid för att komma på visningen på telefonnummer: 076-128 62 01.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarringen Stockholms Innerstad