Storsvängen 44

Gustavsvik, Nacka Karta & restider

6 950 000 kr
VillaVilla

Familjevilla med stor tomt och avstyckningsmöjlighet fint belägen intill Baggensfjärden! Lantlig villaidyll med närhet till badplats, idrottsplats, bastu och ångbåtsbrygga samt lediga båtplatser. Här fördelar sig en totalyta om ca 269 kvm. Generös terrass med sol från tidig förmiddag till skymning. Vackert anlagd trädgårdstomt om hela 2 545 kvm med flertalet fruktträd och plan gräsmatta. Möjlighet finns att stycka av tomten då kommunen planerar för en tätare bebyggelse i området samt utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp. Utmed Dalvägen planeras det även för utökad kollektivtrafik.

Avstyckning kommer att ske framåt med möjlighet att bygga parhus eller friliggande hus på båda tomterna.

Sjönära lugnt område med vackra naturomgivningar. Ett paradis för barnen med badplats, fiske och simskola samt lekpark precis intill. Rikt uteliv året om med skridskoåkning på Baggen och fina skidspår i närheten vintertid.

Ägare till fastigheten är/blir medlem i Gustavsviks Fastighetsägarförening: http://www.gustavsvik.org Detta innebär b l a 2 städdagar per år (vår och höst). Möjlighet till båtplats, fn finns båtplatser lediga, tillgång till badstrand, brygga, bastu och lusthus.

Detaljplanering för sydöstra Boo: Planens huvudsakliga syfte är att bygga ut kommunalt vatten och avlopp till området, rusta upp vägsystemet samt att omvandla fritidshus till permanent boende och tillåta en förtätning av bostäder samtidigt som områdets landskapsbild och värdefull vegetation bevaras, samt dagvatten tas om hand. Syftet är även att finna en plats för en ny förskola samt förbättra förutsättningarna för kollektivtrafik med en bussgata genom området. Nacka kommun vill också finna en plats för en ny förskola samt undersöka hur Dalvägen-Gustavsviksvägen kan försörjas med buss-, gång- och cykeltrafik.

Planen föreslår att medge en förtätning genom att minsta tillåtna tomtstorlek ändras från idag gällande 4000 kvm till ca 800-2500 kvm beroende på förutsättningarna på respektive tomt. Ett fåtal tomter har bedömts olämpliga att stycka då de antingen är för små eller att de har många ekar som föreslås bevaras och skyddas, är bullerstörda eller då de ligger väldigt lågt med hänsyn till dagvattenförutsättningarna. Området avses bli ett långsiktigt hållbart område som kan få förtätas i den takt fastighetsägare vill. Det beräknas tillkomma drygt 100 st nya bostäder genom avstyckningar. Om fastighetsägare väljer att bygga parhus kan ytterligare ett antal nya bostäder tillkomma.

Föreslagna fastighetsgränser är inte fastställda, utan det är upp till respektive fastighetsägare att själv tillsammans med Lantmäterimyndigheten bestämma var den nya gränsen ska gå i samband med förrättningsansökan.

Projektet genomförs med ett långsiktigt perspektiv, i enlighet med ny arbetsmodell för förnyelseplaneringen, vilket innebär att detaljplanen för området ska kunna hålla i 50-100 år. Det innebär att en förtätning och blandning av bostadsbebyggelsen ska prövas för att få ett långsiktigt hållbart område. Förutom enbostadshus, som även i framtiden kommer utgöra den dominerande bebyggelsen, bör prövas om det finns platser/områden som är lämpliga för mindre flerbostadshusbebyggelse, grupphusområden eller bostäder för vård. Den något tätare bebyggelsen bör främst prövas utmed Dalvägen som planeras för goda kollektiv-trafiklägen.

Läs mer på: http://www.nacka.se/ och projektet för Dalvägen/Gustavsviksvägen Gustavsviks Fastighetsägareförening består av cirka 330 fastigheter och tar gemensamt ansvar för badplats, strandpromenad, idrottsplats och vägar. Längs strandpromenaden finns badplats, ångbåtsbrygga, båtklubb och vedeldad bastu. På idrottsplatsen är det gott om utrymme för lek för alla åldrar. Här hjälps medlemmarna åt att hålla aktiviteter och traditioner vid liv, såsom midsommarfirande, simskola, sommaridrott och boule.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Boarea
149 m²
Biarea
125 m²
Tomtarea
2 545 m² tomt
Antal rum
8 rum
Driftkostnad
37 212 kr/år
Byggår
1947
Räkna på boendet
  • Söndag 21 jan kl 13:00-13:45 Spara
    Öppen visning men anmäl dig gärna
Visningsinformation
Svensk Fastighetsförmedling Nacka

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Storsvängen 44 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
6 950 000 kr
Driftkostnad
37 212 kr/år

Statistik

3 986
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 8 dagar sedan, den 8 januari 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips