Gröntevägen 2

Hittarp, Helsingborgs kommun Se på karta

20 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
400 m²
Biarea
100 m²
Tomtarea
2 240 m²
Driftkostnad
88 953 kr/år

Det här unika och vackra korsvirkeshuset från 1800-talets början erbjuder många möjligheter då den har både gott om plats för den stora familjen och ger möjlighet att utrymmesmässigt ha en verksamhet hemma. Huset har många fantastiska detaljer i form av vackra fönster, flertalet öppna spisar och inte minst den fina fasaden med tegel och korsvirke. Den parkliknande trädgården i olika nivåer är väl uppväxt och har flertalet uteplatser där man ostört kan njuta av sommaren.

Villan består av tre sammanbyggda huskroppar. I mitten har man den stora korsvirkelängan i två plan och delvis källare. På bottenplan finns här det stora köket med inredning fråm Mobalpa, köksö och en härlig matplats med skjutdörrar i glas ut mot trädgården, ett stort vardagsrum med öppen spis, matsal med dörr till trädgården och öppen spis, entré och gästwc. En våning upp finns 2-3 sovrum varav ett av sovrummet mycket väl kan vara lämpligt som allrum, ett kakelklätt duschrum samt dressingroom. Källaren i denna byggnad rymmer förråd, vinkällare och pannrum. I vinkel med den stora byggnaden finns det mindre korsvirkeshuset som på bottenplan har ett tv-rum med öppen spis, gästwc samt rum med skåp och diskho. En våning upp finns ett sovrum med vacker detalj i form av murstock. I andra ändan av den stora byggnaden har man på 70-talet gjort en tillbyggnad i ett plan med källare. Här finns i dag ett stort allrum som går att ändra om till fler sovrum om man behöver. En trappa ner i källaren finns ett stort relax/tv-rum, en SPA-avdelning med bastu, pool, bubbelbadkar, dusch, toalett och handfat.

Hittarp – längs Öresunds strandkant

Villorna är i huvudsak belägna på landborgssluttningen ner mot sundet. Förutom flertalet fina badplatser finns här både barr- och lövskog att springa och promenera i.

I närområdet finns två bra skolor, F-9, och ett flertal förskolor. Det finns gott om cykelbanor och lekplatser. Ett rikt utbud av idrottsaktiviteter för både barn och vuxna såsom fotboll, gymnastik, ridning, windsurfing och gym. Vidare finns vårdcentral med BVC, bibliotek, matbutik och pizzeria.

Hittarp är beläget sju kilometer från Helsingborgs centrum med goda bussförbindelser både norr och söder ut. Med bil kommer du snabbt ut på motorvägen med 30 minuter till Ängelholms flygplats och drygt en timme till Köpenhamn.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Catharina Olsheden

Valvet Mäklarfirma i Helsingborg AB
Mäklare Catharina Olsheden, Valvet Mäklarfirma i Helsingborg AB
0708-48 16 16