Döbelnsgatan 17

Kåbo, Uppsala Tjänster för säljaren
Karta & restider

12 500 000 kr
VillaVilla

Välkomna till Döbelnsgatan 17 och Villa Göth. Huset byggdes 1950 och ritades av Lennart Holm och Bengt Edman som bostad och representation till dåvarande Pharmaciachefen Elis Göth. Huset är internationellt känt och beskrivs i arkitekturlitteraturen och TV program då det anses ha gett upphov till begreppet brutalism, en för dåtiden helt ny arkitektonisk inriktning som genom åren skapat många kända byggnader.

Huset erbjuder en total yta om 247 kvm fördelat på tre plan med öppna planlösningar där materialen visas ärligt i brutalismens anda. I entréplan finns det tre sovrum, kök med matplats samt ett stort matrum med dörr ut till den rymliga uteplatsen på baksidan. I entréplanets mitt ligger en toalett gjord i rå betong formad som Alvar Aaltos kända Savoy-vas. Övre plan erbjuder ett vardagsrum om ca 60 kvm med nästan 3 m i tak där ni, utan att det känns trångt, kan underhålla gäster och ett master bedroom. I källarplan finns tvättstuga, gillestuga med möjlighet till ett femte sovrum, förråd och en klädkammare. Här finns även bastu, dusch och toalett formade efter Aaltos vas. Centralt i huset finns öppna trappor som förbinder de tre planen med varandra.

Villa Göth är beläget i Kåbo som är Uppsalas mest attraktiva och väl ansedda villakvarter. Här är det nära ner till centrala Uppsala och till arbetsplatser som Ångström, Biomedicinskt centrum och Akademiska sjukhuset. Svamparna och elljusspåret i Stadsskogen finns ett halvt kvarter bort. Huset ligger på en stor tomt som ger utrymme för både barnens lek, en fantastisk trädgård och utomhustillställningar med många kära gäster.

Detta är ett hus som verkligen måste ses på plats och där mäklarklyschan unikt verkligen passar.

För visning så måste ni anmäla er innan. Ni hittar knappen för anmälan under utgångspriset i annonsen.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Boarea
165 m²
Biarea
82 m²
Tomtarea
1 150 m² tomt
Antal rum
8 rum
Byggår
1950
Räkna på boendet
Svensk Fastighetsförmedling Uppsala

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Döbelnsgatan 17 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
12 500 000 kr

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

21 192
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 119 dagar sedan, den 21 september 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips