Finnerånger 125

Karlholm, Tierp Se på karta

4 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
284 m²
Biarea
138 m²
Tomtarea
2,7 ha
Byggår
1942

Intill det havsnära samhället Karlholm är denna villa i mycket fint och renoverat skick belägen. Omgiven av en grönskande parkliknande trädgård och ett idylliskt jordbrukslandskap med åkrar och ängar.

En grusad väg kantad av vackra syrener leder upp till den ståtliga villan som uppfördes på 40-talet i 2-plan med hel källare om totalt 422 kvm (BOA + BIA). Här erbjuds ett representativt boende med stora sällskapsutrymmen och väl tilltagna rum. På entréplanet fördelar sig ytan på ett lantligt kök som bjuder in till matlagning och trevliga middagar vid den stora matplatsen som har fin utsikt över trädgården och omgivningarna. Vardagsrum och matsal i fil med fönster i tre väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp. Här finns plats för både soffgrupp framför den fungerande öppna spisen och ett rejält matsalsbord, här kan du bjuda hem stora sällskap på middag och fest. Från vardagsrum och kök nås den 55 kvm stora altanen där du kan njuta av sol från morgon till kväll och blicka ut över trädgården och åkerlandskapet. För dig som arbetar hemifrån finns ett fint kontor med utsikt över trädgården och fiber är nyligen installerat. Vidare finns tvättstuga med gott om förvaring och ett helkaklat duschrum. En trappa upp möts du av ett stort allrum med utgång till balkong som har kvällssol. Fyra rymliga sovrum samt ett helkaklat badrum. Källaren är dränerad och välskött med vita putsade väggar, här finns gott om utrymmen för din hobbyverksamhet, förvaring eller varför inte göra en relaxavdelning med bastu. Här finns två varmgarage med fjärrstyrda portar där du praktiskt kan nå din varma bil från huset.

Fastigheten består av ca 2,8 ha mark där ca 3 000 kvm utgör den fantastiskt fina parkliknande trädgården med gamla äppelträd, nyplanterat päronträd och flera perenna rabatter med rosor, lavendel, stäppsalvia och vackra prydnadsgräs. Övrig mark består av både skog- och åkermark samt en plats som använts för uppställning av maskiner. Här finns möjligheter för dig som önskar bygga en kompletterande byggnad för t ex åkeriverksamhet, verkstad eller stall med en separat infartsväg.

Huset är genomgående renoverat och inget har lämnats åt sidan. 2004 gjordes en omfattande renovering med ny fasad, nya fönster och tak. Bergvärme är installerat vilket ger mycket god ekonomi i ditt boende.

Det gamla vallonbruket Karlholm har fått stor uppmärksamhet när det nya området Karlholm Strand växer fram. Här bor du nära hav och natur som ger möjlighet till ett aktivt friluftsliv. Här finns möjligheter till båtplats och du kan utforska den fina orörda skärgården. Badplats finns vid Djupön och en dryg mil bort finns Rullsands havsbad som kallas för mellansveriges riviera med tre unika sandstränder. Service som pizzeria, restaurang och mataffär med postutlämning finns i Karlholm och för barnen finns här förskola samt Björkängsskolan från Fk-6 och i Skärplinge finns sedan åk 7-9. Goda kommunikationer finns, med bil når du Gävle på ca 30 min och Uppsala på ca 55 min. Busshållplats finns med ett par minuters promenad från huset och du kan ta buss till Tierp och vidare med tåg mot Uppsala och Stockholm.

Det här är ett hus som måste upplevas! Varmt välkommen att kontakta mäklare för visning.

Läs mer hos mäklaren
Riksmäklaren

Kontakta mäklaren

Kjell Samuelsson

Riksmäklaren
Mäklare Kjell Samuelsson, Riksmäklaren
070-294 81 90