Norra Rödjevägen 29

Kivik, Simrishamns kommun Se på karta

5 800 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
169 m²
Biarea
140 m²
Tomtarea
1 076 m²
Byggår
1976
Driftkostnad
42 372 kr/år

Den svenska arkitekten Bertil Karlén har präglat många områden med sin formgivning på 1940-, 50- och 60-talet. Karlén arbetade vid Stockholms stadsbyggnadskontor på 50-talet och stod bakom stadsplaneringen för bland annat Hökarängen, Vällingby och Hässelby. Genom åren har det blivit många storslagna verk som idrottshallar och bibliotek men han ligger även bakom några mycket speciella byggnader på Österlen, varav en av dem nu skall försäljas.
Det är verkligen en för området unik utformning på Norra Rödjevägen 29 i Kivik. Huset var bland de sista Karlén ritade i sin yrkesroll och det tror jag nog att han ville visa i denna storslagna bostad. Ett sant byggnadskonstverk!

Inte mindre än fyra olika våningsetage samspelar med varandra på över 300 kvm. De sociala ytorna och den separata sovavdelningen är representerade på entréplan i marknivå och 1-2 trappor ner finns dubbelgarage, tvättstuga, groventré, bastu/badrum, två generösa sällskapsrum, en WC och mängder med förvaringsmöjligheter i 3 separata garderober/förråd.

Huset är socialt och samtidigt väldigt avskilt och privat fastän det ligger mitt inne i Kivik, inte minst på den härliga atriumgården. Ett atriumhus är ett hem med en kringbyggd central innergård som är öppen mot himlen, precis som här tack vare vinkelbyggnad och murar. Genom öppningen förs härligt dagsljus in till alla husets rum som omsluter innergården. Trädgården har en otrolig variation, det syns att även den blivit ritad av trädgårdsarkitekt. Helge Lundström ligger bakom trädgårdens prunkande och samtidigt organiserade utformning.

En långsträckt balkong med utsikt över havet sträcker sig längs med hela husets östsida, alla entréplanet sovrum ligger här och har egna utgångar till balkongen. I denna sovavdelning finns även ett stort, nyare badrum samt garderober, en klädkammare och en toalett. Via husets huvudentré nås husets övriga umgängesrum i form av matsal och vardagsrum, kontor, gäst-WC och kök. Allt i sann 70-tals retroanda vilket är genomgående i hela huset!

Bostaden har inte uppdaterats något nämnvärt sedan byggåret 1976 vilket gör att den nya ägaren själv får avgöra vad de önskar bevara och vad som önskar moderniseras. Vissa delar är i omgående behov av renovering så som vissa fönster.

Kvarteret äpplet växte fram efter avstyckning på 1970-talet efter att ha varit, vilket namnet förtäljer, just äppelodling. Härifrån är det bara några minuters promenad till skola, matbutik, restauranger, hamnen och salta dopp i havet. En busshållplats (Simrishamn-Kristianstad) ligger alldeles runt knuten.

Här erbjuds sammantaget en fantastisk möjlighet att själv prägla en otrolig villa med inte mindre än 8 rum och 5 WC/badrum i populära Kivik. Välkommen att boka dig till visning för att själv uppleva rymden, proportionerna, den fina havsutsikten och den bevarade retroinredningen!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen

Kontakta mäklaren

Micaela Rydberg

Bjurfors Österlen
Mäklare Micaela Rydberg, Bjurfors Österlen
0701641927

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.