Stora Vanstadsvägen 711-28

Lövestad, Sjöbo Se på karta

2 295 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
188 m²
Biarea
580 m²
Tomtarea
8 082 m²
Byggår
1800
Driftkostnad
23 461 kr/år

Det är lätt att förstå att denna fantastiska gård, på denna natursköna plats, har gått i generationer sedan 1846. Här råder lugn och harmoni.

Vanstad är en småort i Sjöbo kommun, beläget mitt emellan Tomelilla och Sjöbo. De skånska slätterna omger byn och närheten till de båda huvudorterna gör att Vanstad känns bra beläget.
I öster ligger hela Österlen och i söder Ystad. Härifrån går tågen till både Malmö, Kastrup och Köpenhamn.

Välkommen till Stora Vanstadsvägen 711-28, en fantastisk plats med mycket historia. Ägarna kan delge nästa ägare många spännande anekdoter om livet på gården från förr. Detaljer från då finns bevarade vilka ger extra attraktivitet åt gården.

På vägen mellan Äsperöd och Vanstad dyker den ringlande grusvägen upp på höger sida. Mellan de båda vita murade pelarna vid vägen kör du in på grusvägen och upp mot gården. De klassiska vita uthusen med röda portar och dörrar påminner om att du är på den fina skånska landsbygden.

Väl framme vid gården skymtar du porten som leder in på innergården. Här får du en känsla av lugn. Boningshuset och de båda uthusen bildar tillsammans en U-gård. Charmen förstärks ytterligare av kullerstenen, singeln, vattenpumpen ( används ej), flaggstången och en fascinerande utsikt.

Det symmetriska huset är förädlat av nuvarande ägare från 2007 och framåt med bland annat en ny ovanvåning.

Väl inne i huset möts du av en hall med klinker och laminatgolv. Spegeldörren är tidstypisk och leder in till allrummet/storstugan på huset ena gavel. Utsikten över slätterna är rogivande. Under allrummet finns en potatiskällare.
Till höger, från hallen sett, når du ytterligare ett allrum. Här finns en pelletskamin som höjer mysfaktorn ett snäpp extra. Sovrum med laminatgolv, synliga bjälkar i tak och pärlspont ovanför.
Bortom dessa rum finns ytterligare en entré och hall med bröstpanel på väggar och trappa upp till andra våningen. På husets gavel ligger köket med plastmatta på golv och en lantlig köksinredning i vitt. Gavelfönstret ger utsikt mot gårdens inkörsel i öster. Innanför köket ligger det lilla gulliga rummet, matrum eller gästrum, fönster i norr.
I hörnan på huset finns det lilla badrummet med toalett och dusch.

På ovanvåningen strömmar ljuset in. Via trappan kommer du upp i det stora allrummet med full takhöjd med fönsterparti i norr och med kupa, även här med fönsterparti, i söder. På den västra gaveln finns ett stort master bedroom. På den andra gaveln finn två sovrum, perfekta som barn- eller gästrum.

Uthusen på fastigheten har stor potential. Fram till 1989 fanns det hästar, kor, ungdjur, grisar och höns på gården. Idag är det bara fantasin som sätter gränser för utrymmena. Förutom de två längorna som "klär in" innergården tillsammans med boningshuset erbjuds en vinkelbyggnad, före detta logen, och ett fristående stort garage cirka 80 kvm.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Visningstider

  • 11
    apr
    Lör 11 apr kl. 12:00–12:30
    Anmälan krävs, välkommen
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.