Parkgatan 13

Mariannelund, Eksjö kommun Se på karta

2 250 000 kr

2 500 000 kr -10 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
237 m²
Biarea
15 m²
Tomtarea
2 078 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1923
Energiklass
E
Driftkostnad
45 913 kr/år

Välkommen till ett paradis som andas historia. En skönhet med snart hundra år på nacken!
Villa "Tallgården" fd rektorsbostaden uppfördes år 1923 och är ett boende som kittlar fantasin. Det vilar ett sagoboksskimmer över bostaden. Gediget! Karaktärsfullt! "Ett riktigt Junibacken". Med de vackra materialen och de tidtypiska detaljerna har man gift samman det moderna med det tidlöst rustika i perfekt harmoni. Historiens vingslag blir sällan så tydlig som i gamla hus. Att bevara stämningen och känslan i bostaden har varit ledstjärnan för nuvarande ägare som påbörjat det fantastiska arbetet med att återskapa atmosfären ifrån 1920-talet där rektor Gottfrid Gustafsson med makan Hedwig med familj bodde. Bostadens originalitet är vackert påtaglig genom hela huset och är i princip helt intakt från 1920-talet. Detaljerna i bostaden talar sitt tydliga språk. Genom hela bostaden råder en mild färgskala som skänker ljus, harmoni och elegans. Takhöjden är härligt generös utan att kännas övermäktig. Vackra rustika trägolv, listverk och spegeldörrar. Eldstäder i de allra flesta rum, med fem fungerande kakelugnar och en helt unik rörspis. Bostadsytan är tilltalande för den med stort umgänge. Här samlar man gärna familjen och vännerna till matglädje. 237 kvm fördelat på 8 rok varav 4-5 sovrum. Innanför den vackra pardörren finner vi den stora hallen och den ståtliga trappan som leder oss upp till övervåningen. Ett rymligt och lantligt kök med flera originaldetaljer bevarade. Gedigen och pampig sal med vacker eldstad och allrummet i fil med kakelugn. Renoverat kontor, sovrum med kakelugn samt dusch/tvättstuga. En trappa upp finner vi det rymliga allrummet, tre sovrum samtliga med kakelugnar varav ett med walk in closet samt stort badrum.

Trädgården: Innanför den vita trägrinden döljer sig en parkliknande vacker trädgård. Här ska sittas länge och bara njutas. Lyssna till ljudet av de susande och gedigna tallar som berättar om flerårig historia och skänker delvis lätt skugga här och var. Bjud vänner och bekanta på sju sorters kakor i syrénbersån och dela med er av livets historier. Kanske sätter ni er vid trädgårdens alldeles egna "önskebrunn" och drömmer er bort? Det sägs att drömmar kan bli sanna. Om just "Villa Tallgården " är er DRÖM återstår att upptäcka! Och räcker inte trädgården till finns i närheten mycket mer att upptäcka. Den storslagna och magiska naturen runtomkring där flera äventyr lurar runt hörnet med både fiske, bad och klättring till utsiktsturer som tar andan ur en. Kanske är det just här, i en historiskt värdefull miljö, i hjärtat av Mariannelund som du finner din plats på jorden?

Vackra Mariannelund är centralt belägen med endast ca 30 mil till både Stockholm, Malmö och Göteborg vilket med dagens digitalisering även ger dig en fantastisk möjlighet att kunna jobba hemifrån. I pittoreska Mariannelund finns även dagis, skola, vårdcentral, folktandvård, mataffär, karamellkokeri, blomsteraffär, barnfilmsmuseum, café och restauranger. På nära avstånd finner du också spännande antikhandlare och ett rikt utbud av utflyktsmål. Knappa 2 mil söder om Mariannelund finner vi Vimmerby med populära Astrid Lindgrens värld.

Inte att förglömma. På fastigheten finns även ett uthus med förråd - stort nog för att bygga om till exempelvis gäststuga eller kontor - samt garage. Varmt välkomna till Parkgatan 13 - Där din DRÖM blir sann!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Hultsfred

Kontakta mäklaren

Edyta Hammar

Svensk Fastighetsförmedling Hultsfred
Mäklare Edyta Hammar, Svensk Fastighetsförmedling Hultsfred
+46768035487

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.