Mössebergsparken 27

Mösseberg, Falköping Se på karta

3 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
145 m²
Tomtarea
228 m²
Byggår
1864
Driftkostnad
42 120 kr/år

Välkommen till Mössebergsparken 27!

Vill du bo mitt i stan men ändå mitt i naturen och samtidigt bo i en unik villa? Man brukar säga att läget inte kan ändras med pengar och det är sant men pengar kan inte ändra historien heller och historia finns det massor av i denna gamla trävilla. Det exakta byggåret är inte helt känt men vissa indikationer säger 1864. Huset kallas Villa Lundahl, troligen efter Patron K.J.Lundahl som ägde Rantens gård på 1870-talet och antagligen även denna villa. Personalbostad för Kurorten har också ryktats. En ny ägare får forska mera.

Huset är i två plan i vinkel och på de taxerade 145 kvm finns entréhall, hall, allrum med braskamin, kök och groventré. Det stora middagssällskapet får plats i matsalen med vacker utsikt mot parken samt i de två vardagsrummen i fil. På balkongen kan du njuta av morgonkaffet ”mitt i naturen”.

På övre plan finns möblerbar hall och badrum med dusch. I husets ena del är det lågt i tak och här finns två mindre sovrum och i den andra delen är det högt i tak och här finns två större sovrum varav det med balkong mot parken. I källaren, som finns under en liten del av huset, finns pannrum och två förrådsutrymmen. Huset fick nytt tak 2011 och alla fasader på byggnaderna renoverades och målades 2014. Uppvärmning med värmepump. Bredband via fiber finns.

I den mysiga lilla gäststugan finns ett härligt rum med många möjligheter. Hemmakontor, egen verksamhet, tonårsrum eller bara ett rum för avkoppling. I stugans andra del finns en liten verkstad/förråd för cyklar mm. Gäststugan har isolerats och värms upp med braskamin och el. Möjlighet finns att dra in avlopp och vatten.

Trädgården finns egentligen i hela parken men runt huset finns grönytor, rabatter, stensättningar och ett charmigt lusthus som bidrar till hela ställets karaktär.

Här bor du nära till Mössebergs kurort (85 m!!) med tillgång till gym, spa, lunchrestaurang mm. På Mössebergs friluftsområde finns mängder med friluftsaktiviteter både sommar som vinter om du inte bara vill promenera i den fina parken med bl.a. lekplats. Till Mössebergsskolan är det endast ca 1 km eller ca 10 min promenad. Lika långt är det till stationen och Resecentrum. Härifrån finns det goda förbindelser till Göteborg ca 1 tim, Skövde ca 18 min och Stockholm ca 2,5 tim.

Välkommen att anmäla dig till visning av denna spännande villa via vår hemsida (ej via Hemnet).

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Falköping