Gullregnsvägen 31

Nilstorp, Lunds kommun Se på karta

13 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
197 m²
Biarea
145 m²
Tomtarea
840 m²
Byggår
1952
Driftkostnad
90 270 kr/år

Stilrena linjer, mäktig volym, öppna rum och karaktär. Den vita villan reser sig på en väl tilltagen hörntomt, inramad av frodig växtlighet. Byggnaden uppfördes 1952, när funktionalismen fortfarande höll sitt fasta grepp om arkitektvärlden med sitt avskalade och eleganta stilspråk. Löpande renoveringar och en tillbyggnad har resulterat i ett modernt boende med extraordinära sällskapsytor och en magisk utemiljö.

Att bo i Nilstorp är många Lundafamiljers dröm. Inte undra på det. Här har du cykelavstånd på knappt tio minuter till hela stadens utbud samt fina grönområden, bra kommunikationer och skolor runt hörnet. Hela kvarteret präglas av lummiga trädgårdar och välbevarad arkitektur från 30-tal till 60-tal. Den tillhörande tomten för villan på nummer 31 är extra stor för området, vilket också har nyttjats till fullo. På baksidan överraskar en miljö likt ett eget semesterparadis med en pool att svalka sig i, ett stort soldäck och en utedusch. Maten tillagas i det välutrustade utomhusköket som är praktiskt placerat under tak i pergolan där många gäster kan slå sig ner till bords. Önskas det istället att dinera under bar himmel, finns det gott om ytor för det med. Gott om tillbehör och kryddor till middagen kan skördas direkt från odlingsbänkarna.

Interiört bjuds det på en formidabel planlösning och ett genomgående enhetligt stilspråk. Kombinationen av ursprungliga inslag såsom runda nischer, eldstäder, perspektivfönster, marmorbänkar och snickerier går hand i hand med samtida stilrena material. Ljusinsläppet är rikt, liksom volymen. Sällskapsytorna på entréplan är utsökta och smälter in i varandra naturligt. Köket är placerat ett par trappsteg upp med utblick över matsalen och en mysig lounge som sträcker sig ute mot glasdörrarna till trädgården. Vägg i vägg med matsalen, med bevarade fönsternischer på väggen ligger det tillbyggda sällskapsrummet med dörrar till utemiljön. Även ett sovrum och stort badrum ryms på detta plan. En trappa upp välkomnar en rofylld atmosfär med tre sovrum, allrum och ett badrum. Källarplanet är stort och rum för både umgänge och funktion. En komplett familjevilla, skönt nära Lunds bästa.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Lund Väster

Kontakta mäklaren

Oliver Navarrete

Bjurfors Lund Väster
Mäklare Oliver Navarrete, Bjurfors Lund Väster
0739-206 685