Köpingevägen 23

Olympia, Helsingborgs kommun Se på karta

8 295 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
195 m²
Biarea
144 m²
Tomtarea
725 m²
Byggår
1956
Antal besök
10 000
Dagar på Hemnet
29

Ett stenkast från Olympia, flera skolor och sjukhusområdet är det här ett drömhus för den stora och aktiva familjen! Av den totala boarean på 195 kvm ligger ca 150 kvm på första plan. Det finns idag hela fem-sex bra sovrum och ändå rejält stora och trivsamma sällskapsytor. Dessutom finns det ännu mer att inreda på ovanvåningen då halva detta plan är vind idag.

Huset är beläget bara några hundra meter från Helsingborgs stora sport- och idrottsområde Olympia Park med fotbollsarenan, rackethall, Idrottens hus, Helsingborgs Arena, löparspår och Idrottsoasens stora aktivitetsområde. Lägg därtill närheten till ett flertal gymnasieskolor och lasarettet samt den korta promenaden ner till centrum och ni har ett läge som verkligen gör tillvaron lite enklare.

En grusgång tar oss från uppfarten fram till entrén. Väl inne i huset möts vi av en välkomnande hall med stengolv och en gästtoalett. Från hallen når vi det som på ursprungsritningen benämns som biliotek och här finns en trevligt murad öppen spis. Åt höger nås en passage mot sovrumsavdelningen med tre sovrum och fint kakelklätt badrum från 2013. I passagen finns även trappor såväl upp till ovanvåningen som till källaren och även en anslutning till köket. Köket är renoverat 2016 med stilren inredning i vitt från Ballingslöv och har även det en öppen spis med insatskassett.

I fil med köket finns sedan matsalen med anslutning till det spatiösa sällskapsrummet. Detta är ett helt fantastiskt rum med vackert parkettgolv i fiskbensmönster, högt till tak och härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Rummet är också helt öppet mot biblioteket och vi är nu tillbaka där vi startade rundvandringen och kan igen beskåda brasan i den öppna spisen.

En trappa upp finns ytterligare tre sovrum, varav ett är riktig stort och har balkong samt en toalett med en liten klädkammare vägg i vägg. Därtill finns här den inledningsvis nämnda vinden som är en stor öppen yta med spännande nivåskillnader. Här kan verkligen bli hur fint som helst, endast fantasin sätter gränsen!

Källare finns under halva huset och här bjuds gott om förvaringsutrymmen, tvättstuga, matförråd och uppgång till trädgården.

Husets grundläggning består till ca hälften av källargrundmuren av betonghålsten på sulor och till hälften av "torpargrund" med grundmur också den av betonghålsten. Ytterväggarna består av slammat fasadtegel och lättbetong, bärande innerväggar av tegel och övriga innerväggar av lättbetong. Bjälklagen är av lättbetong och på taket ligger svartmålade tegelpannor. Uppvärmning sker via fjärrvärmeväxlare från kring 2000 i kombination med en luftvärmeväxlare från 2015. Driftskostnaden år 2020 låg på 46 042 kr (två vuxna personer och tre barn) fördelad på fjärrvärme 17 730 kr, el 20 953 kr, V/A 3 945 kr och renhållning 3 414 kr Fastigheten är energideklarerad 2012 med energiprestanda angiven till 165 kWh/kvm och år.

Läs mer hos mäklaren
Magnussons, Två Generationer AB

Kontakta mäklaren

Jan Hellemarck

Magnussons, Två Generationer AB
0733-124711