Gottskärsvägen 164

Onsala - Gottskär, Kungsbacka Se på karta

15 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
147 m²
Biarea
38 m²
Tomtarea
818 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
44 223 kr/år

Med ett drömläge i den underbart vackra Gottskärsviken och med en bedårande utsikt över havet, Gottskärs hamn och alla småbåtar finner vi denna fantastiska villa. Detta är en av de äldre fastigheterna i området från vilken många av de intilliggande fastigheterna är avstyckade. Den är vackert belägen med strandtomt och vattenrätt.

Området Gottskär präglas av en känsla av skärgårdsidyll. Här finner ni ett lugn och samtidigt den omedelbara närheten till salta bad. Här har HusmanHagberg nu nöjet att presentera en unik fastighet med soldäck och inredd gäststuga precis vid vattnet. Fastigheten ligger med bästa söderläge och har en vacker och lättskött trädgård.

Lite Proveniens
Enligt vad som sägs så är den första delen av huset – den som ligger närmast vägen – byggd redan på 1720-talet. Det rör sig förmodligen om en gammal kaptensbostad. Så som vi känner historien så är detta en av de första bostäderna i Gottskär. Då var vägen utanför en ko-stig och havsviken nedanför en av de första hamnarna i Onsala.
Men det var länge sedan. Idag är huset ombyggt och renoverat till en modern bostad. Dock med en tydlig karaktär från förr och med bostadens själ bevarad.
Apropå historia så berättar ägarna att när de renoverade, så fann de att den gamla delen som är byggd av timmer, var sammanfogad med handsmidda spik och när de grävde för att bygga ut hallen, med den fina entré vi har idag, så kom några arkeologer ut och hittade en äldre kullerstensgrund samt mynt från 1600 talet. Köper du denna fastighet så blir du en del av, och tar över en del av Gottskärs och södra Onsalas historia.

Nu låter vi bilder och planritning guida er vidare. Ni ser att den som ansvarat för att bygga om och renovera denna villa verkligen förstod vikten av att planera utifrån läge i kombination med balans och harmoni. Från såväl trädgård som från flera delar av bostaden har vi en vacker vy över havet. Men framför allt så kommer du som köper denna fastighet äga stranden och delar av vattnet. Du kommer att kunna duka upp till fest för dina vänner precis vid vattenbrynet och kanske kan du lägga till med din egen båt här också. Varmt välkommen på bokad visning!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Kungsbacka

Visningstider

  • 8
    jul
    Ons 8 jul kl. 15:00–17:00
    Endasts bokade visningar. Ett sällskap i taget.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.