Stolpegatan 15

Smögen, Sotenäs Se på karta

12 595 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
200 m²
Biarea
80 m²
Tomtarea
170 m²
Byggår
1898
Driftkostnad
43 126 kr/år
Antal besök
71 855
Dagar på Hemnet
21

Unikt tillfälle! Nu finns möjligheten att förvärva ett representabelt boende som är något utöver det vanliga- Stolpegatan 15, mitt i hjärtat av Smögen.
I slutet av sextiotalet förvärvade nuvarande ägares morföräldrar fastigheten, där de kom att bedriva en av Europas mest exklusiva porslin och antikvitetsaffärer "Blå Måsen". De, precis som nuvarande ägare värnade om kvalitet i material och detaljer vilket bidragit till att man bevarat många av husets original-attribut, så som de vackra munblåsta fönstren, de gedigna furugolven och de fem utsmyckade kakelugnarna från Rörstrand 1890.
Stommen timrades i Norrland, där den sedan stod och torkade i tio år, detta för att den skulle sätta sig och för att bevara Hertzen i kärnfurun.
Stommen fraktades sedan till Smögen med häst & vagn samt segelskuta. På sin nuvarande adress uppfördes byggnaden år 1898 av fiskexportör C. James Andersson. Han uppförde flera hus på ön men detta som senare skulle komma att bli hans hem visade sig bli det mest påkostade. Köket är byggt i massiv ek och kolmårdsmarmor. Två exemplar levererades till Sverige, det ena hit till Smögen och det andra till kungens jaktstuga. Säljarens mormor Anita har själv ritat tegelpannorna till taket som sedan specialbeställdes från Holland och har sedan dess smyckat huset i all sin prakt.

Tag chansen att förvärva ett av Smögens sanna landmärken, som dessutom inte saluförts i modern tid!
I bostaden finns våningen med mycket av den gamla charmen bevarad. På övre plan i huset finns bostadsdel om fyra rum, varav tre sovrum, rymligt badrum samt kök.
Delar av källaren är f.n. uthyrd till verksamhet och den andra delen utgör badrum samt förråd/förvaring.

Vi visar endast bostaden för slutna sällskap, varmt välkommen att ta kontakt för att boka Er privata visning!
Missa inte att kika på filmen!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Bohuslän