Florkvarn 431

Söderhamns kommun Se på karta

4 695 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
240 m²
Biarea
60 m²
Tomtarea
8 280 m²
Byggår
1910
Driftkostnad
63 415 kr/år

Detta boende passar perfekt för dig som letar efter villa och lockas av klassisk sekelskiftescharm. Här finner ni ett vackert och stort hus som byggdes 1910 med alla tänkbara detaljer från början av förra århundradet. Med en yta om 240 kvadratmeter bor du både bekvämt och stilrent här på Florkvarn 431.   

Det första som möter dig i villan är en stor, inbjudande och välplanerad hall med gott om plats för jackor och skor. Längre in finns ett socialt, charmigt och härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp, generösa sällskapsytor, öppen spis och generös takhöjd, följt av ett härligt, socialt och tidstypiskt kök. Badrummet är stort, smakfullt och påkostat med toalett, badkar, dusch, bastu, dubbelhandfat.

Säljaren berättar; Huset har en gedigen militär bakgrund som börjar redan 1750 då huset ursprungligen stod på Haga i Arbrå och tjänade som kaptensbostad.
Det flyttades sedan 1838 till Moheds Regemente och blev där undersofficiersmäss eller "matpaviljong" som det kallades. Huset var under denna tid en enplan, men militärkåren sparade samman pengar och en andra våning med punschveranda byggdes på 1880.
1903 gjordes omfattande renoveringar inför den stora hälsingemanövern då kungen skulle komma på besök.
1904 beslutade riksdagen att regementet skulle flyttas från Mohed och förläggas i Gävle. 1908 genomfördes den allra sista regementsmötet i Mohed.
Huset såldes på auktion till syssloman Johannes Sjölin, flyttades till sin nuvarande plats i Florkvarn och blev bostad och lanthandel.
Det förblev i samma släkt fram till 2009.

Välkommen hem!

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Söderhamn/Hudiksvall/Bollnäs

Kontakta mäklaren

Angelica Wallenborg

SkandiaMäklarna Söderhamn/Hudiksvall/Bollnäs
Mäklare Angelica  Wallenborg, SkandiaMäklarna Söderhamn/Hudiksvall/Bollnäs
070-8137495