Molinvägen 2

Södra Ängby, Stockholm Karta & restider

13 000 000 kr
Villaicon_villa_inactive

Välkommen till denna välvårdade funkispärla! Villan har i en av böckerna om Södra Ängby lyfts fram som ett fint exempel på funkisarkitekturen, när den var som bäst. Ritningarna är signerade 1939, av den berömde arkitekten Edvin Engström.

Från den välkomnande entréhallen kommer man till den generösa sällskapsdelen, med vardagsrum och matsal i fil. Vackra ekparkettgolv, öppen spis, stora fönsterpartier och utgång till altanen, som ligger i soligt och skyddat sydvästläge. Det rymliga och påkostade köket är ombyggt och moderniserat med stor känsla för stil och finess.
På övre plan finns fyra sovrum, ett allrum med öppen spis, badrum med både dusch och badkar, samt en balkong med läckert rundad form.
I källaren är ett rum inrett som sovrum/gästrum och intill det finns ett duschrum med toalett. Dessutom finns en matkällare, en fräsch och fullt utrustad tvättstuga, ett förrådsrum och ett stort garage. Förrådsrummet och garaget skulle relativt lätt kunna inredas som bostadsrum. Villan har på så vis potential att rymma ända upp till åtta sovrum (alternativt arbetsrum, etc), om man förutom tre sovrum i källaren (souterrängvåningen) gör om allrummet på övre plan till ett femte sovrum. Fråga gärna mäklaren, Hans Åberg, som även är arkitekt, om du har funderingar kring hur planlösningen eventuellt kan ändras för att passa just dina behov.
Större renoveringsarbeten, som utförts under de senaste åren:
nov 2010 Fasadrenovering
maj 2011 Omläggning av tak, skorstenskåpa inkl geisimsränna
maj 2011 Balkong, ny plåttäckning och geisimsränna
juni 2011 Nytt balkongräcke
mars 2013 Nytt kök, ny ILVE spis, nya vitvaror MIELE, inkl ny tvättmaskin och torktumlare
okt 2014 Inkoppling av fiber
juni 2017 Ny bergvärmepump IVT GEO 312 C SE, utökat med nytt borrhål, samt nytt expansionskärl

Tomten är friköpt och ligger i hörnan av Molinvägen och Börjesonsvägen, två av områdets attraktivaste gator. Läget är högt och soligt och samtidigt mycket lugnt.

Om området Södra Ängby
Att bo i villa och samtidigt ha bekvämt gångavstånd till badplats, båtplats, tunnelbana, skola och dagis, samt två naturreservat, det kan man inte göra i någon annan stadsdel i hela Storstockholm, än i Södra Ängby. Villaområdet är klassat som kulturhistoriskt värdefullt ("k-märkt") p g a sin ovanligt väl sammanhållna funkisarkitektur och sin genomtänkta stadsplan, där varje villa har integrerats i den befintliga naturen på ett varsamt sätt.
Brommalandet, väster om Stockholm, köptes upp av Stockholms Stad under början av 1900-talet. Syftet var att omvandla de dåvarande jordbruks- och skogsområdena till bostadsområden för den växande storstaden. En av dessa nya stadsdelar, Södra Ängby, kom under tiden 1936-1939 att bebyggas med närmare 500 vita, nästan kubiska villor i den av dåtidens arkitekter nyligen accepterade stilen modernism, som i Sverige kom att kallas funktionalism, eller "funkis".
Flera av de pionjärer som valde att bosätta sig här var anställda på Bromma flygplats, som invigdes 1936. Även många akademiker, såsom läkare, lärare och arkitekter kom att flytta till Södra Ängby och så är det än idag.
Södra Ängby skola invigdes 1946 och var då en av landets modernaste skolor. Under 2010 gjordes en tillbyggnad och renovering och idag finns förskoleklasser och årskurs 1-9.
Riksantikvarieämbetet pekade 1987 ut Södra Ängby som område av riksintresse. Detaljplanen från 1995 innebär att varje villa måste behandlas varsamt vid ombyggnad och renovering. År 2000 kom två böcker om Södra Ängby och 2015 ytterligare en.
Inom gångavstånd finns ett flertal trevliga restauranger och caféer, såsom Astrids och Gateau vid Ängbyplan, samt livsmedelsaffär, post, bank och bibliotek i Blackeberg.
I Södra Ängby arrangeras många trevliga aktiviteter varje år, såsom traditionsenligt valborgsfirande på Ängbybadet, Cykelfesten, Ängbydagen, Ängbyloppet och Eldfesten. Mer om området och Södra Ängby Villaförening finns på http://sodra-angby.se/

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Boarea
175 m²
Biarea
77 m²
Tomtarea
694 m² tomt
Antal rum
8 rum
Driftkostnad
43 000 kr/år
Byggår
1939
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Molinvägen 2 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
13 000 000 kr
Driftkostnad
43 000 kr/år

Statistik

7 006
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 11 dagar sedan, den 10 november 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips