Hessland 3

Strömstad, Tanum Karta & restider

VillaVilla

Strax utanför Strömstad, på cykelavstånd från Resös magiskt vackra badstränder, ligger det pittoreska lilla bysamhället Hessland med små gamla gårdar. Den äldsta av dessa gårdar – Hessland 3 - badar i kvällssolen med sin stora mangårdsbyggnad och den välhållna ladugården på ett idylliskt vackert gårdstun. En lummig trädgård med flera rum, en uppodlad köksträdgård, örter och ståtliga gamla träd - välkommen till gammaldags gårdskänsla på Hessland!

På gårdstunet har man allt inom synfältet: de vackra byggnaderna med ålderns patina, den härliga uppvuxna trädgården där det blomstrar från tidig vår till sen sommar, de majestätiska lönn- och kastanjeträden som vittnar om den historia gården bär på… Här finns ett rymligt, välorganiserat hönshus, en gullig lekstuga, en rejäl ladugård i bra skick, innehållande bl a två vinterisolerade verkstäder och ett vackert växthus/uterum med bästa solläge. För den som drömmer om att bli självförsörjande finns här allt man kan önska sig – till och med mark där ett par får kan gå på bete. För skönhetsälskaren som önskar att bara få njuta av ett stycke historia under kravlösa semesterdagar kan Hessland vara det ultimata stället.

Huset har genomgått en pietetsfull restaurering, gjord av byggnadsantikvarier - med bl a återställd planlösning, framtagna gamla brädgolv, tidsenliga tapeter, material och färgval samt restaurerade (godkända!) eldstäder. I dag erbjuder Hessland 3 en sällsynt kombination av autentisk kulturhistorisk miljö och modern standard.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
181 m²
Biarea
9 m²
Tomtarea
5 556 m² tomt
Antal rum
8 rum
Byggår
1823
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Hessland 3 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
4 750 000 kr

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

2 648
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 12 dagar sedan, den 15 maj 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips