Östansjö 192

Sundsvalls kommun Se på karta

3 500 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
310 m²
Tomtarea
1638 m²
Byggår
1929
Driftkostnad
59 476 kr/år
Antal besök
23 936
Dagar på Hemnet
17

Här har jag nu nöjet att presentera detta fantastiska hus som ursprungligen var ett kapell och som år 2013 byggdes ut med ny del i tre plan för att rymma den större familjen. Här finns stora och sociala ytor som bjuder in till trevliga sammankomster med nära och kära. Köket går i lantlig stil med skafferi, eldningsbar vedspis och gasolspis som är en dröm för den matlagningsintresserade. Stort allrum/sal med eldningsbar kamin finns i anslutning till köket och som har en underbar takhöjd vilket ger en härlig rymd och fint ljusinsläpp från stora fönster. Härifrån når man den isolerade glasverandan på cirka 40 kvadratmeter som byggts i år. På entréplan finns även två toalettrum, hall, förråd, tvättstuga och extra lyx som egen relaxdel med dusch, badkar och intilliggande bastu. Utgång till altan som är delvis under tak och med intilliggande vedeldad badtunna.

Våning två rymmer fem stycken sovrum, allrum, förråd och badrum. På tredje plan finns ett stort masterbedroom med underbart ljusinsläpp av flera fönster och härlig takhöjd. Inte nog med det så finns här också en gjutjärnskamin och utgång till balkong.

Hemmet har renoverats med varsam hand i tidsanda som passar huset. Charmiga och äldre detaljer finns delvis bevarade som fönster, dörrar trägolv mm. Här har stora renoveringar gjorts sista åren som nytt plåttak och målad fasad. Uppvärmning sker via bergvärme och fiber finns indraget vilket är idealiskt för den som jobbar hemifrån.

På tomten finns förutom detta magnifika hus ett charmigt lusthus som idag används för gäster med sovplatser, men som kan användas som ateljé/hobbyrum för den som önskar det. Förrådsbyggnader finns med vedbod.

Huset ligger lantligt med högt läge inbäddad bland skog och grönska. Närhet till Öster-Långedsjön med fiskemöjligheter och fin badplats vid Kvarnviken. Fin skog med både bär och svamp finns runt knuten.

En mil bort i Lucksta finns mindre livsmedelsbutik med tankstation, förskola och f-klass- åk 6 skola. I Matfors cirka 15 minuters bilväg från huset finns större matbutik, café, gatukök, butiker, förskolor, skola upp till åk 9, simhall, fotbollsplan, ridskola mm.
Cirka 35 minuters bilresa till centrala Sundsvall.

Varmt välkommen att anmäla Er till visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Sundsvall

Kontakta mäklaren

Ulrika Schultz

Bjurfors Sundsvall
Mäklare Ulrika Schultz, Bjurfors Sundsvall
070-6854515