Härna Askegård 1

Vreta Kloster, Linköpings kommun Se på karta

8 500 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
177 m²
Tomtarea
3 ha
Uteplats
Ja

Välkommen till ett ljuvligt läge på den östgötska slätten med kort avstånd till stadskärnan. Omgivningarna utgörs av böljande fält, kyrktorn och fantastiska landskap vars uttryck och färg växlar med årstid och väderlek. I en levande landsbygd bor man här nära mysiga gårdsbutiker och med läge nära Roxen och Berg som erbjuder natursköna utflyktsmål och upplevelser vid Göta kanal eller bad och fiske vid Svartån.

Denna mindre gård omfattar 3 ha och passar ypperligt för att ha hästar med otroligt välskötta ytor och lyx i både boningshus som såväl utvändiga ytor. Idag används fastigheten till bilintresse vilket med fördel kan även kombineras då det finns påkostat garage och plats för flera bilar med ytor i toppklass.

Härna Askegård 1 ligger med ungefär tio minuters bilresa från Linköping, med nära access till handelsutbud vid Tornby samt även serviceutbud i Berg. I lantlig miljö kombineras ett nybyggt hem med vacker trädgård och utemiljö tillsammans med fina beteshagar, belyst paddock och gårdsplaner.

En tjusig allé kantad av hagar och ridbana som inramas av de vita staketen ger fastigheten ett välkomnande och elegant intryck. Gårdsplanen mot garaget delvis stensatt, i övrigt en generös asfalterad yta som rymmer plats för fordonsparken och parkering. Garagedelen i den renoverade ladugården har tre portar varav två dubbelportar med access in till en dröm för den motorintresserade. Slipade betonggolv, spotlights i tak och gott om plats med snygg uppställningsyta.

Stalldelen är nedmonterad på inredning men hade tidigare fyra boxar. Här finns också en trivsam sadelkammare och höskulle med fin yta för hästlivet som har bra beteshagar med belyst ridbana.

Utöver den fint iordninggjorda ladugården finns ytterligare uthus med förrådsdelar och jordkällare, det ger även möjligheter för ytterligare djur eller kreativa hemmaprojekt. Fastighetens grönytor är parkliknande och välskötta med prydliga rabatter och grönska. Huset ligger fint placerat med vyer över såväl omgivande landskap som den egna fastighetens tilltalande gårdsplan.

Trädgårdsdelen rymmer plan gräsyta med access via stensatta gångar. Entrésidan har en fantastiskt fin uteplats i magnifikt solläge med skydd från vind av tät grönska och pergola. Huset är uppfört 1998 i ett plan med bra funktion och trivsamma, sociala ytor med vackra utblickar över landskapet från alla håll. Nuvarande utförande har tillvaratagit en del av huset och skapat en egen lägenhet med separat ingång, duschrum, sovrum samt kök och vardagsrum med möjlighet till uthyrning eller generationsboende. Denna yta kan givetvis återställas och införlivas med övrig yta vid behov.

I övrig yta ges en välkomnande entré via en ljus hall med garderob och klädkammare. Tre bra sovrum finns fördelade till vänster där man även finner ett fräscht, nyrenoverat badrum med dusch.

Rakt fram från hallen finns en enorm social sällskapsdel med ett härligt vardagsrum samt del i utbyggnaden med magnifika fönsterpartier och öppenhet i nock. Här ryms braskamin och öppningsbara glasväggar ut mot ”spadelen” med utebad och en stor terrass som löper runt hela trädgårdssidan. Från hallen till höger ryms det härliga köket med gott om ytor och plats för stort matbord vid burspråksfönster. Via köket når man också en separat och praktisk tvättstuga med bra förvaringsutrymmen. Totalt sett genomgående fräscha, moderna ytor med härliga vyer och rymd.

Väder, vind och årstider ger ständig variation till detta exceptionellt fina läge. Stjärnklara nätter växlas mot färgsprakande sommarhimlar och närheten till Linköping ger både stadsliv och lantlighet till denna vackra miljö. Trädgården ger alla möjligheter till lek eller odlingsintresse med stora ytor och sällskaplig inramning. Vill man söka sig på upptäcktsfärd i närmiljö så finns växthuset i Rökinge med sina populära tomater, Bostället Vedugnsbageri med bakverk och Hantverksgården i Ledberg som populära besöksmål.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Linköping

Kontakta mäklaren

Martin Drotz

Svensk Fastighetsförmedling Linköping
Mäklare Martin Drotz, Svensk Fastighetsförmedling Linköping
+46761481848