Valla 119

Offerdal, Krokoms kommun Se på karta

1 595 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
97 m²
Biarea
4 m²
Tomtarea
2,7 ha
Driftkostnad
25 306 kr/år

Välkommen till en lätthanterlig gård i vackra Valla/Tångeråsen. Här har det tidigare funnits hästar och hagarna är fortfarande kvar, så lösdriftsstallet väntar idag på nya fyrbenta matgäster!
Denna fastighet har från 2021 byggts ut i flera väderstreck.

Hallen är ljus och fin och därifrån kommer du in i vardagsrummet - Väl där så fastnar blicken på braskaminen som självklart blir husets givna mittpunkt. Denna sällskapsyta är stor nog att samla hela familjen för umgänge, se på tv eller varför inte bara lyssna till eldens knaster efter en skön dag ute. Huset är praktiskt med tre sovrum, ett av dem är större och har plats för dubbelsäng, två ytterligare sovrum finns också - kanske ett av dem blir arbetsrum?
Köket har nästan allt som önskas kan, stora arbetsytor, gott om förvaring, antingen äter man vid barbordet eller så dukar man upp för flera vid middagsbordet och ser ut över hagarna. Ljus och fint badrum, klinker och kakel samt nygjord tvättstuga med ny maskin! Om sommaren eller när vädret tillåter kan man även besöka ett behagligt utedass.

På gården finns en isolerad gäststuga med sovplats för tre gäster ytterligare. En närmare depå av ved finns om kvällen blir lång framför brasan. Ett större garage finns som med lätthet skulle inrymma snöskotrar och bilar tillsammans - ytan finns. Jo-Gunnars huset står längre ned på gården med anor från tidigt 1900-tal - ett vackert hus som behöver kärlek. Där utanför finns en jordkällare som kan förvara höstens alla skördar.
Ladugården är ett utmärkt ställe till att kunna förvara skrymmande saker, behövs mer utrymme finns två lador på var sin sida om hagen.

Livet på landet brukar inte skryta med goda kommunikationer, avståndet till busskuren nere vid vägen är nog närmare än för flera som bor i stan - bussen tar dig till Kaxås och vidare mot Östersund.
I närheten finns fina skidspår, skoterleder och närhet till slalombackarna i Almåsa eller så ligger Åre ungefär en timme bort.

Nuvarande ägare har haft arrende om uppläggningsplats för timmer till SCA - detta är idag uppsagt. Kommande köpare får därför fritt välja!

Söker man efter ett liv i harmoni på en mindre gård, är detta definitivt gården för dig!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Östersund

Kontakta mäklaren

Ingemar Larsson

Svensk Fastighetsförmedling Östersund
Mäklare Ingemar Larsson, Svensk Fastighetsförmedling Östersund
+46733730411