Skaldevägen 52

Bromma Nockeby, Stockholm Se på karta

15 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
186 m²
Biarea
79 m²
Tomtarea
655 m²
Byggår
1930
Driftkostnad
68 000 kr/år
Antal besök
18 015
Dagar på Hemnet
10

Varmt välkomna till denna mycket välhållna Nockebyvilla med ett attraktivt läge nära Tolvan. Huset har under de senaste åren varsamt renoverats både exteriört och interiört med ett mycket gott resultat. Platt och välhållen naturtomt med ett högt och ogenerat läge invid allmänningen samt stor altan i soligt västläge. Representativa ytor på entréplanet med fina ljusinsläpp genom de spröjsade fönstren som i matsalen har en mycket låg och vacker bröstning. Vardagsrum med vackert utformad öppen spis och öppet mellan det exklusivt utrustade köket och matsalen från vilken ni kommer ut på den stora altanen som ligger i ett soligt västerläge och vidare ned i trädgården. Stor inre hall och gäst-wc.

Det övre planet har ett större allrum med öppen spis och två stora sovrum. Master bedroom har en mycket rymlig klädkammare en suite och härifrån kommer ni ut på den stora balkongen med fri utsikt över trädtopparna. Stort och fräscht badrum samt separat wc. Från allrummet kommer ni upp på vinden som har två sovrum varav det ena har en fransk balkong.

Fräscht renoverad källarvåning med vattenburen golvvärme. Exklusivt badrum med bastu, badkar och duschhörna. Separat lägenhet/sovrum med badrum, stor klädkammare och (ej uppsatt) kök och egen ingång. Modernt utrustad tvättstuga samt gott om förvaring i garderobsvägg, matkällare, förråd. Rymlig verkstad/förråd.

Vacker och inbjudande trägårdstomt med fina stenläggningar och vackra planteringar. Trivsam berså där man kan njuta av solen under stora delar av dagen. Det fina läget invid allmänningen skapar en grön vägg bakom huset under stora delar av året. Rymligt verktygsskjul bakom skjutdörrar och grusad uppfart för två bilar.

Huset har ett attraktivt läge i området belägen mitt emot ett bageri där ni kan köpa färskt bröd på morgonen och endast 150 meter från Olovslunds spårvagnshållplats. Här bor man på ett lagom avstånd till Nockeby Torg uppåt gatan som är ett av få kvarvarande levande torg i gamla Bromma. Här finner ni det så populära Nockeby bageri som är ett vattenhål för lokalbefolkningen med sina fantastiska croissanter och återkommande pizzafredagar. Här finns även den mycket välsorterade Engströms livs, KOKO interiors och allsköns service och restauranger. Om ni går gatan nedåt istället är det ungefär lika långt till Höglandstorget med sin fina biograf, sushi och frisör.

Spårvagnen Tolvan tar er in mot Alvik och vidare in mot city allt medan de vackra villorna från 1910-talet och framåt susar förbi utanför spårvagnens fönster. Området är attraktivt för barnfamiljer med närheten till badplatser och vackra skogsområden. På promenadavstånd från huset ligger de högt rankade Höglandsskolan och Olovslundsskolan samt flera mycket populära förskolor och lekplatser. Många barn i området är aktiva inom idrotten och varje vardagskväll och helger är det fullt på fotbollsplaner, tennishallar, ishallar, ridskolor och löparbanor. Om sommaren är det många som hoppar på cykeln och tar sig till det pittoreska och långgrunda Solviksbadet med bryggor och bra servering. Ni tennisälskare kan ta Tolvan till den anrika SALK-hallen och Smedslättens tennisklubb. Det finns många trivsamma vattenhål i närområdet och bland dessa märks Gelato Scarfó med Sveriges bästa glass och No. 18 sushi vid Ålstensgatan samt det anrika Park vid alléparken med sin underbara uteservering och en av Brommas bästa luncher.

Läs mer hos mäklaren
Notar

Kontakta mäklaren

Guldhemmnet logga

Vinnare

Årets mäklarkedja

Guldhemmet 2019

Visningstider

  • 11
    aug
    Imorgon kl. 17:30–18:00
    Öppen visning - välkomna!
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.