Kommande

Forshem Forshemsvägen 4

Forshem, Götene Se på karta

3 450 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
275 m²
Biarea
40 m²
Tomtarea
2 485 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1920
Driftkostnad
35 461 kr/år
Kommande

Ett hus och läge som sällan låter sig synas till salu.
Representativ och välskött villa uppfört 1920 i Forshems samhälle vid foten av det blommande Kinnekulle. Villan med dess tilltagna rymd och 9 rum utgjordes tidigare av fyra lägenheter men har sedan många decennier fungerat som enfamiljsboende med gott om plats för alla i familjen.
Ett lantligt läge med fin utsikt över nejderna samt tågstation intilliggande ger bra pendlingsförbindelser till Mariestad, Lidköping och Göteborg.

Prydliga grusgångar på både fram-och baksida som sig bör.
Karaktäristiskt natursten i massiva block runt källarvåningen lämnar ett exteriört ståtligt intryck. Glaserat tegeltak som både funktion och estetiskt tilltalande inslag.
Fönster har löpande bytts under 2000-talet till energieffektiva fönster med utförande i autentisk stil. Bergvärme är installerat som primärvärmekälla med låga värmekostnader men det finns också öppenspis såväl braskamin att tillgå.
Ungefär hälften av byggnaden värms upp av golvvärme och övriga delar av radiatorer. Samtliga rum är till deras storlekar stora och har utmärkt takhöjd.
I huset finns tre helkaklade badrum varav två har påkostat renoverats de senaste fem åren. Till ett av badrummen finns också en bastu.
Uppvärmd källare under hela huset där det bl.a. finns ett lounge-rum eller vinkällare om man hellre vill kalla det.
Mot trädgårdssidan finner man ett inglasat uterum med högt läge och utsikt. Undertill uterummet finns ett bilgarage.

På fastigheten finns också ett stort rödfärgat uthus vilken historiskt sett haft flera uppdrag. Bl.a. bageri, charkuteri och övernattningsställe. Merparten av denna byggnad är oinredd men det finns gästrum, pentry och egen dusch om man omedelbart vill göra slag i saken att bedriva Bed & Breakfast. Värme finns via kulvert från bostadshuset. Övriga delar av byggnaden är flertalet förrådsutrymmen samt tre kallgarage i olika storlekar bl.a. plats för eventuell husvagn eller båt. Utanför garagen är det asfalterat.
För den som har lantönskan om att ha höns hemma finns möjligheten här i denna byggnad med enkla medel.

Stor trädgårdstomt med gräsytor och grusgångar. I trädgården finns uteplats med bubbelbad och ett tillhörande litet serveringshus.
Robotgräsklippare finns installerad.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Götene

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.