Holmgränd 3

Gamla Torshälla, Eskilstuna Se på karta

12 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
258 m²
Biarea
90 m²
Tomtarea
2 093 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
58 193 kr/år

Välkommen till Holmgränd 3!
Här finner du denna vackra villa i herrgårdsstil med två flygelbyggnader och en grusad innergård framför den magnifika entrén.
Denna villa som är uppförd i början av 1900-talet ligger precis intill ån i den gamla delen av mysiga Torshälla. Flygelbyggnaderna innehåller två lägenheter vardera som hyrs ut av ett separat aktiebolag som vid ett förvärv av huvudbyggnaden också förvärvas separat som en bolagsaffär.
Fastigheten är helt unik med sitt fantastiska källarvalv där den kände konstnären Allan Ebeling har stått för målningarna på de gamla välvda stenväggarna. I valvet finner man ett stort rum med plats för långbord, perfekt för middagar med vänner eller julbord när hela släkten samlas. Där finns även en vägg bestående av tegelrör där man kan låta de goda vinerna mogna i ro. Även ytterligare ett valvrum finns som passar perfekt som vinkällare eller matkällare. I andra änden av källarvalvet hittar man en stor fräsch spaavdelning. Där finns badkar, dusch och en rymlig bastu med vacker stenmurad vägg.
På entréplan finns en stor salong/vardagsrum i vinkel med öppenspis och fiskbensparkett och intill ligger även ett allrum. På detta plan finns även två stycken toaletter, varav den ena med dusch, ett sovrum och ett modernt kök med schackrutigt golv. Intill köket ligger matsalen.
På övre plan finns 2-3 sovrum, utgång till balkong, en walk-in-closet, WC samt tvättstuga. Flera kattvindar finns som man kan inreda eller använda som förvaring.

Utanför finns en stor altan med spabad där man kan njuta av ett varmt bad de kyliga kvällarna. Närheten till ån gör att man får känslan av att vara på landet fast det ligger centralt i Torshälla. Stor gräsmatta med fruktträd sträcker sig runt tomten.
Det här är en unik fastighet med stor potential. Här har du chansen att skapa ett drömboende och samtidigt förvärva ett bolag för att driva uthyrningsverksamhet. De fyra lägenheterna är uthyrda!

Läs mer hos mäklaren
Feretti Mäkleri