Grötingen 223

Grötingen, Bräcke Se på karta

950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
239 m²
Biarea
12 m²
Tomtarea
3 575 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1917
Driftkostnad
52 521 kr/år

Nu finns chans att förvärva den pampiga disponentvillan i fiskeparadiset Grötingen. Villan, som har ett sjönära läge, uppfördes i början av 1900-talet och har hela nio rum varav fem är sovrum. I villan finns hela sju eldstäder varav fyra av dem är vackra kakelugnar. Med två entréer och ett kök i varje plan finns möjlighet att hyra ut ena våningen eller ha gott om plats för hela familjen i hela huset. Det här är något för dig som älskar den charm som bara sekelskifteshus besitter i knarrande, gedigna trägolv, höga golvlister och generös takhöjd. Dessutom har huset ett fint läge, ett stenkast från sjön. Som i de flesta äldre hus finns dessutom gott om förvaring i inbyggda garderober, charmiga inbyggda skåp och sidovindar. Förutom de äldre detaljerna så finns moderna bekvämligheter såsom fiber och sjövärme installerat.

Du välkomnas in i disponentvillan via kallfarstun, perfekt för att lämna sina leriga skor eller ställa barnvagnen innan man går in i huset. Väl inne i hallen tar den äldre charmen över och det första man möter är en vacker kakelugn som tyvärr inte är godkänd att använda men vacker att se på.

Genom pardörrar med glas tar ni er i i en matsal med plats för ett stort matsalsbord vid öppna spisen. Innanför matsalen är vardagsrummet där entréplanets andra kakelugn är placerad. Både från matsalen och vardagsrummet har man en fin utsikt mot sjön.

Entréplanet har två sovrum varav ena nås från hallen och har kakelugn i ena hörnet, tyvärr inte godkänd men pryder rummet fint. I anslutning till sovrummet finns egen wc. Det andra sovrummet är placerat innanför köket. Rummet har utsikt mot sjön och egen wc/dusch i anslutning till rummet.

Köket har plats för matbord vid fönstret och är maskinellt utrustat med spis, kyl/frys. Här finns även en fungerande vedspis.

Via trappan vid köksingången eller trappan i hallen tar man sig upp på det övre planet som går utmärkt att hyra ut då det har ett eget kök och badrum. Våningsplanet har även ett allrum med öppen spis, vardagsrum där husets fjärde kakelugn är placerad samt två sovrum varav det ena är rejält stort med flera inbyggda garderober. Från allrummet leder en trappa upp till vindsvåningen som har ett stort sovrum med takfönster.

På fastigheten finns även ett gårdshus som rymmer garage med plats för 1 bil, verkstad samt en sommarbostad med 1 r.o.k som av säljaren hyrts ut till fiskeintresserade under sommarhalvåret. En separat förrådsbyggnad har plats för ved, skoter och trädgårdsredskap

Grötingen är ett fiskeparadis i världsklass med gott om både harr och gimåöring samt välbesökta flugfiskevatten som angränsar till Gimån.

På kort promenadavstånd från fastigheten finns en allmän badstrand med brygga, picknickbord och grillplats. Byföreningen har trampbåtar och bastu för utlåning och de ordnar även aktiviteter och umgänge för medlemmarna.

Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bostada